Як ви думаєте, що їсть англійська королівська сім'я на сніданок, крім яєць некруто і геркулесовой каші ? Так, ось такий рисовий пудинг. А вони знають толк в їжі і як зберегти здоров'я. І якщо ви думаєте, що це просто рисова молочна каша, ви помиляєтеся. Це рисовий пудинг з ніжною текстурою, кремового кольору і смачним цитрусово-ванільним ароматом. Для пудингу краще використовувати круглозерний рис, в якому міститься велика кількості крохмалю і при варінні він набуває кремообразную консистенцію.
Інгредієнти для рецепта «Рисовий пудинг з цитрусовим і ванільним ароматом»:
- 1 л молока
- цедра 1/2 лимона
- 2-3 смужки апельсинової цедри
- 1 ч. л. ванільного цукру (10 г)
- 100 г круглозерний рису
- 4 ст. л. цукрової пудри
- 3 яєчні жовтки
Як приготувати «Рисовий пудинг з цитрусовим і ванільним ароматом» в домашніх умовах
-
У велику антипригарну каструлю налийте молоко, додайте цедру лимона і апельсина, всипте промитий рис, доведіть до кипіння, варіть на найменшому вогні 30 хвилин, постійно помішуючи.
-
Вийміть цедру, відкладіть в мисочку 2-3 столових ложки вареного рису і трохи охолодіть його. Продовжуйте варити рис ще 15 хвилин, поки він не стане зовсім м'яким.
-
У цей час збийте жовтки з цукровою пудрою і ванільним цукром, змішайте з остиглим рисом, потім викладіть суміш у каструлю, постійно помішуючи, за бажанням додайте в пудинг 1 ст. ложку лимонного соку. Готуйте ще 5 хвилин, поки пудинг злегка не загусне. Рисовий пудинг розкладіть в порційні ємності, перед подачею прикрасьте цедрою лимона або апельсина, подавайте охолодженим замість десерту, зберігайте в холодильнику.