Подивившись в інтернеті рецепт рису з овочами, мені сподобалося їх поєднання і те, що м'ясо в рецепті обсмажують до скориночки. Але, в рецепті м'ясо і овочі готують окремо, а мені все-таки здається, що м'ясо смажене разом з овочами набагато смачніше. Ось так, після невеликих корективів і з'являються свої «фірмові» домашні рецепти ;)) Поєднання різнобарвних овочів робить страву барвистим, апетитним і більш корисним.
Зазвичай, я готую рис з м'ясом за принципом плову, і м'ясо у страві виходить ніби тушкованим. Але ось захотілося ... смаженої свинини з овочами, та ще й з рисом!)) Готувати цю страву, треба не відходячи від плити, оскільки все відбувається дуже швидко. У результаті виходить дуже смачне блюдо для всієї родини.
Інгредієнти для рецепта «Рис зі свининою та овочами»:
- 300 г довгого рису
- 400 г свинини (ошийок, лопатка)
- 1 велика цибулина
- 1 середня морква
- 3 зубчики часнику
- 1 невеликий корінець імбиру
- 1 червоний солодкий перець (паприка)
- 100 г зеленого горошку (свіжого, замороженого, консервованого)
- рослинна олія
- сіль
- мелений чорний перець
Як приготувати «Рис зі свининою та овочами» в домашніх умовах
-
Ретельно промийте рис під проточною водою до тих пір, поки вода не стікатиме ідеально прозора. Зваріть його в підсоленій воді до готовності і відкиньте на друшляк.
-
У сотейнику розігрійте трохи рослинного масла. Свинину наріжте невеликими шматочками і покладіть в розігріте масло, посоліть, поперчіть і готуйте до утворення рум'яної скоринки. Свинина готується швидко, не пересушити її.
-
Додайте до м'яса нарізану ріпчасту цибулю і смажте, поки цибуля не почне набувати світло-коричневий колір і приємний цибульний запах.
-
Морква, імбир і солодку паприку наріжте кубиками, часник подрібніть, і разом з замороженим горошком додайте в сотейник до м'яса з цибулею. Обсмажуйте на середньому вогні 1-2 хвилини. Морква, приготована до напівготовності смачніше і корисніше.
-
Через брак свіжого горошку і паприки, я використовувала консервований горошок і сушені шматочки солодкої паприки, тому їх краще додавати, коли морква майже готова.
-
Потім додайте в сотейник рис, акуратно перемішайте його з м'ясом і овочами, прогрійте 1-2 хвилини і ... страва готова. Приємного апетиту.