Найсмачніше тут - це овочі. На першому місці кисло-солодкі баклажани, як доповнення мікс з цибулі, перцю, помідорів і всього чого хочете. А рис з м'ясом красиво створюють нейтральний білосніжний фон для солістів.
Інгредієнти для рецепта «Рис з куркою та овочами»:
- Рис шліфований круглий (160 гр) 0.9ст.
- Куряче філе (300 гр) 1шт
- Баклажани (400 гр) 2шт
- Помідори (500 гр) 5шт
- Перець солодкий (200 гр) 4шт
- Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
- Морква (100 гр) 1шт
- Часник (6 гр) 1зуб.
- Олія рослинна (раф.) (50 гр) 5ст.л.
- Молоко 2.5% (300 гр) 1.5ст.
- Борошно пшеничне в / с (50 гр) 2ст.л.
- Оцет 9% (30 гр) 2ст.л.
- Цукор (8 гр) 1ч.л.
Як приготувати «Рис з куркою та овочами» в домашніх умовах
-
Баклажан очистити від шкірки і нарізати соломкою. Опустити в холодну воду на 40-60 хв. Рис відварити до напівготовності. Воду злити.
-
Куряче м'ясо пропустити через м'ясорубку з цибулею (1шт.) і часником або порізати невеликими шматочками (цибуля і часник подрібнити ножем). Посолити і додати спеції за смаком.
Якщо є готовий заморожений фарш, його слід заздалегідь розморозити в холодильнику. Залишковий цибулю дрібно нарізати.
-
Моркву натерти на крупній тертці. Перець очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками.
-
З помідор зняти шкірку і нарізати кубиками.
Як очистити помідори без окропу можна подивитися в рецепті "Фаршировані баклажани Імам баялди". З баклажанів злити воду, злегка їх віджати і обсушити (щоб при смаженні не бризкали масло).
На розігрітій олії на сильному вогні обсмажити шматочки до рум'яної скоринки.
На розігрітій олії на сильному вогні обсмажити шматочки до рум'яної скоринки.">
-
Додати цибулю і смажити до його прозорості. Додати моркву і перець. Готувати 5-7 хв.
-
Додати помідори і смажити ще 10 хв.
Посолити, додати спеції, оцет, цукор і готувати близько 5 хв.Дно форми для запікання змастити олією.
-
Викласти рис. Потім фарш.
-
Зверху викласти овочі.
Влити 1ст. гарячої води, а краще бульйону. Підігріти молоко.
-
Приготувати соус. Любителі майонезу можуть скористатися ним, але смак буде іншим.
На сковороду налити 2 ст.л. рослинної олії (можна замінити на вершкове).
Насипати борошно і змішати з маслом (краще вилкою). Акуратно влити молоко.
-
Перемішати і довести до кипіння.
Готувати помішуючи, поки не почне густіти.
Замість молока можна використовувати вершки, розбавлені водою. Можна влити бульйон і додати сметану. Напіврідкий соус посолити і додати спеції за смаком. Готувати до консистенції сметани.
-
Рівномірно залити овочі соусом. Довести в мікрохвильовці до готовності фаршу і рису. Високий режим - 5 хв, середній - 20 хв, витримка в печі - 10 хв.
Якщо використовувати духовку, то готувати 40 хв при температурі 180 градусів.
-
Дати запіканці трохи охолонути і можна подавати.
Усі шари повинні добре "склеїтися" і можна розрізати запіканку як торт. Порції встановити на тарілку широкої бічною стороною шматка, у вигляді піраміди, і посипати дрібно нарізаною зеленню.