» » » Рис з куркою та овочами

Рис з куркою та овочами

Оцінка 4 з 5
Найсмачніше тут - це овочі. На першому місці кисло-солодкі баклажани, як доповнення мікс з цибулі, перцю, помідорів і всього чого хочете. А рис з м'ясом красиво створюють нейтральний білосніжний фон для солістів.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Рис з куркою та овочами»:

  • Рис шліфований круглий (160 гр) 0.9ст.
  • Куряче філе (300 гр) 1шт
  • Баклажани (400 гр) 2шт
  • Помідори (500 гр) 5шт
  • Перець солодкий (200 гр) 4шт
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Морква (100 гр) 1шт
  • Часник (6 гр) 1зуб.
  • Олія рослинна (раф.) (50 гр) 5ст.л.
  • Молоко 2.5% (300 гр) 1.5ст.
  • Борошно пшеничне в / с (50 гр) 2ст.л.
  • Оцет 9% (30 гр) 2ст.л.
  • Цукор (8 гр) 1ч.л.

Як приготувати «Рис з куркою та овочами» в домашніх умовах

  1. Баклажан очистити від шкірки і нарізати соломкою. Опустити в холодну воду на 40-60 хв. Рис відварити до напівготовності. Воду злити.
  2. Куряче м'ясо пропустити через м'ясорубку з цибулею (1шт.) і часником або порізати невеликими шматочками (цибуля і часник подрібнити ножем). Посолити і додати спеції за смаком.
    Якщо є готовий заморожений фарш, його слід заздалегідь розморозити в холодильнику. Залишковий цибулю дрібно нарізати.
  3. Моркву натерти на крупній тертці. Перець очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками.
  4. З помідор зняти шкірку і нарізати кубиками.
    Як очистити помідори без окропу можна подивитися в рецепті "Фаршировані баклажани Імам баялди". З баклажанів злити воду, злегка їх віджати і обсушити (щоб при смаженні не бризкали масло).
    На розігрітій олії на сильному вогні обсмажити шматочки до рум'яної скоринки.
    На розігрітій олії на сильному вогні обсмажити шматочки до рум'яної скоринки.">
  5. Додати цибулю і смажити до його прозорості. Додати моркву і перець. Готувати 5-7 хв.
  6. Додати помідори і смажити ще 10 хв.
    Посолити, додати спеції, оцет, цукор і готувати близько 5 хв.Дно форми для запікання змастити олією.
  7. Викласти рис. Потім фарш.
  8. Зверху викласти овочі.
    Влити 1ст. гарячої води, а краще бульйону. Підігріти молоко.
  9. Приготувати соус. Любителі майонезу можуть скористатися ним, але смак буде іншим.
    На сковороду налити 2 ст.л. рослинної олії (можна замінити на вершкове).
    Насипати борошно і змішати з маслом (краще вилкою). Акуратно влити молоко.
  10. Перемішати і довести до кипіння.
    Готувати помішуючи, поки не почне густіти.
    Замість молока можна використовувати вершки, розбавлені водою. Можна влити бульйон і додати сметану. Напіврідкий соус посолити і додати спеції за смаком. Готувати до консистенції сметани.
  11. Рівномірно залити овочі соусом. Довести в мікрохвильовці до готовності фаршу і рису. Високий режим - 5 хв, середній - 20 хв, витримка в печі - 10 хв.
    Якщо використовувати духовку, то готувати 40 хв при температурі 180 градусів.
  12. Дати запіканці трохи охолонути і можна подавати.
    Усі шари повинні добре "склеїтися" і можна розрізати запіканку як торт. Порції встановити на тарілку широкої бічною стороною шматка, у вигляді піраміди, і посипати дрібно нарізаною зеленню.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent