Риба запечена в духовці для всієї родини
Цей рецепт - прекрасний спосіб приготувати смачну й ароматне блюдо для всієї родини. Просто, легко, а головне ситно і з вишуканим смаком - риба запечена в духовці.
Основні інгредієнти:
• Форель-600-800 грам;
• Лимон;
• Солодкий перець-150 грам;
• Майонез, сметана;
• Петрушка;
• Велика сіль, спеції,1ст. ложка оливкової олії.
Процес приготування:
• Рибку очистити, промити, видалити всі нутрощі, і ретельно промити всередині, інакше буде гірчити. Обрізати плавники, голову чіпати не треба. Просушити.
• Змішати майонез і сметану в рівних пропорціях, приблизно по 100 грам. Видавити в нашу суміш половинку лимона, і додати дрібно порубану петрушку. Додати ложку оливкової олії і ретельно перемішати.
• Перець промиваємо й ріжемо довгими тонкими смужками по всій довжині овочу.
• Натираємо нашу рибку сіллю і приправами за смаком. Всередину запихаємо солодкий перець.
• Викладаємо форель в деко, бажано глибиною близько 5 сантиметрів, зверху поливаємо нашу рибку соусом, всередину залити обов'язково, інакше буде трохи сухуватим.
• Коли наша рибка в духовці, перші 10 хвилин коштує запікати при максимальній температурі, потім знизити до 150 градусів.
• Готову страву прикрашаємо тонко нарізаними скибочками лимона, і свіжою петрушкою.
До риби, запечена в духовці, чудово підійдуть різноманітні тушковані овочі без спецій.
Риба запечена в духовці просто і легко