Готуємо вдома короп запечений без витрат
Якщо вам потрібна дуже соковитий, в міру жирна і ароматна риба то короп запечений щедро начинений майонезом і лимончиками не залишить вас байдужими.
Все що потрібно для запікання ароматного і соковитого карпа це:
•короп
•два лимона
•майонез 200 мл
•трошки зелені для прикраси
•сіль і чорний перець (мелений)
•трави і спеції
•деко
•папір для випічки
І так приступаємо:
•Беремо карпа. Очищаємо його від волосіні і нутрощів а також виколупуємо оченята. Потім промивають його холодною водою, ложем в посуд і натираємо його різними спеціями і сіллю. Ставимо в холодильник на півтори години що б він увібрав спеції.
•По закінченню часу дістаємо його на блюді з холодильника і робимо на його спинках надрізи вертикальні. Змащуємо тепер карпа майонезом повністю не шкодуючи. Тепер беремо й нарізаємо лимони кільцями, а потім і половинками. Беремо половинки лимона і кладемо в животик, за зябрами і в надрізи на спинках.
•Розігріваємо заздалегідь духовку. Тепер візьмемо папір для випічки і що вистилає їй деко. Ложем нашого коропа на неї і ставимо де на годину в духовку при температурі 180 градусів.
•Коли час вийшло. Дістаємо карпа з духовки і ставимо його на 10 хвилин, що б він охолов, а потім прикрашаємо його красиво зеленню. Також можна покласти на місце очей журавлину, горобину, калину або ж червону ікру. Тепер можна насолодитися ароматним і м'яким смаком цієї чудової страви.
Короп запечений дуже смачна страва