Готуємо смачна страва смажена риба
Риба є цінним джерелом багатьох мікроелементів, необхідних організму людини. Серед багатьох способів приготування смажена риба є одним з найулюбленіших страв. Щоб порадувати своїх гостей і близьких людей оригінальним стравою, радимо приготувати смажену осетрину з помідорами і цибулею.
Основні інгредієнти:
• Риба (або готове філе) - 750 г (500 г);
• Молоко - ? склянки;
• Цибуля ріпчаста - 1 голівка;
• Помідори - 4 шт.;
• Борошно - 2 столових ложки;
• Олія соняшникова - 3 столових ложки;
Процес приготування:
• Молоко змішуємо з сіллю і перцем.
• Заздалегідь підготовлену рибу, нарізану порційними шматками, опускаємо в молоко. Потім рибу, обваляти в борошні, підсмажуємо.
• Помідори ріжемо навпіл, солимо, перчимо й обсмажуємо на окремій сковороді. Помідори можна використовувати як свіжі, так і консервовані.
• Обчищену цибулю нарізати кільцями і підсмажуємо на рослинній олії, поки він не стане золотистого відтінку.
• Перед тим, як подавати на стіл, слід підігріти блюдо, на яке потім викласти рибу. В центрі кожного шматка покласти трохи смаженої цибулі, а з боків від лука - дві половинки підсмажених помідорів.
• Далі рибу поливаємо маслом, в якому вона жарилася.
• Зелень петрушки або кропу дрібно нарізаємо і присипаємо їй рибу. Як гарнір до риби можна подати смажена або варена картопля. Також можна приготувати осетрину з помідорами і смаженими кабачками.
Смажена риба порадуй своїх гостей і близьких смачним блюдом