Короп по-гданьски це дуже смачно і просто
Якщо рибалка на карпа вдалася, то саме час для страви короп по-гданьски. Цей рецепт прийшов до нас з польської кухни.Итак,готуємо дуже просто,смачно і без витрат на нашу рецептом страва короп по-гданьски.
Основні інгредієнти:
• Філе карпа 80 грам;
• Зелений перець 2 шт.;
• Цибуля 2 шт.;
• Помідори 2 шт.;
• Варену картоплю 7 шт.;
• Цукор 1 щіпка;
• Сметана 1 склянка;
• Вершкове масло 2 ст. ложки;
Лимонний сік 1 чайна ложка;
• Борошно 1 чайна ложка;
• Лимон 1 шт.;
• Петрушка;
• Сіль, перець (за смаком).
Процес приготування:
• Промиваємо філе карпа. Потім слід підсушити. Натремо рибу сіллю і зверху посипаємо перцем. Ставимо в холодильник на 1-2 години.
• Поки філе охолоджується, візьмемо помідори, які очищаємо й бланшіруєм. Наріжемо цибулю кільцями, а зелений перець - смужками. Картоплю очистимо й наріжемо скибочками.
• Беремо вогнетривку форму для запікання і змащуємо маслом. На дно викладаємо картоплю. Дістаємо з холодильника карпа, і кладемо зверху у форму. Далі додаємо зелений перець, помідори і цибулю.
• Духовку розігріваємо до 170-200 градусів і ставимо в неї форму. Залишаємо на 35 хвилин.
• Приготуємо соус. Сметану змішаємо з борошном, цукром, сіллю і лимонним соком.
• Дістаємо карпа, поливаємо соусом і ставимо в духовку ще на 5 хвилин.
• Подавати на стіл можна, прикрасивши петрушкою і шматочками лимона.
Готуємо смачна страва короп по-гданьски без витрат рецепт