Запечений карась готується швидко і просто
Якщо у холодильники виявився карась, то не варто довго думати про те, що з нього приготувати. Як і інші види риб, карась готується швидко і просто. Смажену рибу не всім можна з-за медичних протипоказань або жирності, тому візьмемо рецепт запікання карася. М'ясо виходить дуже ніжним і на смак - не вареним.
Основні інгредієнти:
• Карась 1 кг;
• Сало 200 грам;
• Вершкове масло 60 грам;
• Картопля 1 кг;
• Петрушка;
• Сіль, перець (за смаком).
Процес приготування:
• Рибу очистимо від луски і распотрошим. Промиваємо і добре осушуємо паперовими серветками.
• Сало нарізати дрібними шматочками.
• Сковороду або деко змащуємо рослинним маслом. Викладаємо туди підготовлену рибу, яку солимо, перчимо і посипаємо за бажанням улюбленими спеціями. Зверху посипаємо шматочками сала і прикриваємо фольгою.
• Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ставимо щуку на 40 хвилин. Кожні десять хвилин, щоб риба не пересохла, дістаємо її й поливаємо що утворюється при запіканні соусом.
• Чистимо і відварюємо картоплю, перемішуємо з вершковим маслом, посипаємо дрібно нарізаною петрушкою.
• Виймаємо щуку і разом з картопля подаємо до столу. Приємного апетиту!
Запечений карась виходить дуже ніжним і смачним