Готуємо смачний рецепт лінь
Лінь відноситься до сімейства коропових риб. Перед початком приготування рибу необхідно певним чином підготувати. Опустіть ліня в гарячу воду, щоб з нього легше було зняти луску. Після опустіть в холодну, і, тримаючи в ній, зіскребіть луску тупою стороною ножа добєла. Випатрайте лінь через черево, обріжте зябра і плавники, помийте і висушіть.
Лінь варений
Основні інгредієнти:
• 1 кг ліня;
• Склянку білого вина;
• Пучок зелені,
• Стать ст. ложки рослинної олії;
• Цибуля-шалот, гвоздика, лавровий лист, білі коріння;
• сіль і перець.
Процес приготування:
• Підготовленого ліня скласти в котел, залити його відваром (щоб він покрив рибу повністю) який попередньо зварити з білих корінь, пучка зелені, цибулини, цибулі-шалоту, гвоздики, лавра, з додаванням перцю, солі і рослинної олії. Можна відвар влити склянку білого вина.
• Варити спочатку на великому вогні, а потім на повільному годину - півтора. Коли бульйон увариться, додайте холодної води і продовжуйте варити, поки бульйон не придбає жовтуватий відтінок. Після перекладіть ліня на підготовлене блюдо і облийте процідженим бульйоном. Окремо подайте хрін і відварна картопля.
Лінь тушкований з вином і печерицями
Основні інгредієнти:
• Жменю нашаткованих шампіньйонів;
• Ложка олії;
• Дві порізані цибулини;
• Поселень і нарізаний шматками лінь;
• Петрушка;
• Лимонна цедра;
• 2 склянки вскипячено вина (білої);
Процес приготування:
• В каструлю, влити ложку масла, підсмажити в ній шампіньйони, цибуля, нарізаного ліня, посипати петрушкою і цедрою лимона. Сюди ж додати біле вино і тушкувати все до готовності.
• Коли страва потушкується, додати чайну ложку борошна (розведену водою), закип'ятити відпусткою викладіть рибу на блюдо. В гарячий соус убийте два яєчних жовтка і, заважаючи довести до кипіння. Після облити рибу готовим соусом.
Готуємо простий лінь самі дома рецепт