» » » Кляр для риби

Кляр для риби

Оцінка 4 з 5

Кляр для риби дуже смачний рецепт


Риба в будь-якому вигляді смачна: варена, печенная, смажена, копчена, в'ялена, консервована. Але частим «відвідувачем» нашої кухні є кляр для риби. Так вона смачніше з апетитною хрусткою скоринкою! До того ж робити її легко. Їсти рибу корисно, це доведено вже давно. Вона містить у собі фосфор, йод, різні вітаміни, серед яких важливий вітамін D. Так до того ж риба - це дієтичний продукт, так містить легкозасвоюваний жир. Цим вона виграє у свинини і яловичини. Виходячи із цього, можна вивести, що є рибу потрібно постійно. Але один спосіб її приготування набридає, тому їх можна чергувати. Смажена риба в клярі - відмінний варіант, щоб домішувати його, наприклад, разом із запеченою рибою. Вона відмінно виглядає як на святковому столі, так і в щоденному меню. А запах смаженої рибки приманит всіх домашніх на кухню!

Для приготування вам знадобиться:
• Рибне філе 700 гр. (товстолобик, минтай, пангасіус, тілапія та ін.)
• Яйця 2 штуки
• Молоко півсклянки
• Борошно 150 г.
• Сіль, перець
• Спеції для риби
• Рослинна олія

Для його приготування необхідно:
• Краще всього для цієї страви взяти філе риби. Вам не доведеться довго возитися з неочищеної рибою на кухні. Отже, для початку треба нарізати філе риби на маленькі шматочки (можна взяти будь-яку рибу, якій ви віддаєте більше переваги). Врахуйте, що чим більше риби ви берете, тим більше треба брати інших інгредієнтів. Цей рецепт розрахований на 700 грам рибного філе.
• Тепер можна приступити до приготування кляру. Для цього спочатку слід несильно збити яйця, потім додати в них борошно (порцію треба дотримуватися), а потім влити в масу молоко. Якщо хочете, щоб у вашому клярі не утворювалося грудочок, спершу необхідно додати борошно, а вже потім молоко. У самому кінці потрібно додати в майже готовий кляр сіль, чорний перець і спеції, поєднуються з рибою.
• Тепер з усіх боків обваляти кожен шматок риби в клярі.
• Потім покласти обваленные в клярі шматочки риби на розігріту пательню. Смажити шматочки треба до підрум'янення з кожної сторони, приблизно за п'ять хвилин на бік, і так щоб рибка була гарного золотистого кольору.
• Отже, риба буряки і її можна подавати. Подавати рибу в клярі можна з будь-яким гарніром. Найкраще з рибою поєднується рис, картопля. Крім гарнір можна зробити салат на ваш смак.
Приємного вам апетиту!!!
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent