Зубатка дуже смачний рецепт
Напевно, не всі знають, що таке зубатка, і тим більше, як її готувати. У цій статті ми розповімо вам, як готується зубатка з овочами і сморчками. Ви переконаєтеся, що, незважаючи на дивне «зубасту» назва це блюдо готується швидко, легко і буде дуже смачним і корисним. До речі, якщо ви не знали, то зубатка - це така риба.
Інгредієнти, які знадобляться для двох порцій:
• Сушені зморшки - 8 шт.,
• Морква - 2 шт.,
• Брокколі - 1 качан,
• Цибуля - 1 шт.,
• Фенхель - 1 бульбу,
• Вершкове масло - 50 гр.,
• Перець за смаком,
• Сіль за смаком,
• Коріандр мелений - 1 ч.л.,
• Філе зубатки - 4 шматки.
Лимонний сік - 1 ст.л.,
• Зелень петрушки - 4 ст.л.,
• Жирні вершки 4 - ст.л.
Рецепт приготування:
• Протягом 30 хвилин вимочуйте зморшки в теплій воді. Потім добре промийте і видаліть все пісок з спороносного шару. Розріжте кожен гриб на чотири рівні частини.
• Моркву очистіть. А потім наріжте її на дуже тонку соломку.
• Вимийте брокколі і розділіть їх на маленькі трояндочки.
• Очистіть цукіні, а потім наріжте його на довгі брусочки.
• Очистіть від твердої шкірки бульби фенхеля, видаліть плодоніжку, потім вимийте і наріжте на тонку соломку.
• Крупно порубайте зелень фенхеля. А потім розігрійте на сковороді 30 гр. вершкового масла. Овочі і зморшки тушкуйте в цьому олії протягом 5 хвилин. Після протушки, посоліть, поперчіть, додайте коріандр за смаком.
• Тепер візьміть 4 аркуша пергаментного паперу (або бутербродної, складеної у два рази) і змастіть папір 20 гр. вершкового масла.
• Вимийте шматочки рибного філе, промокніть серветкою і трохи посоліть і поперчіть. Філе викладіть на листки паперу, і обприскайте лимонним соком.
• Кожен аркуш паперу складіть у вигляді пакетика, рівною стороною вниз, і викладіть ці пакетики на листі.
• Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте протягом 20 хвилин.
• Потім викладіть всі готові пакетики на заздалегідь гаряче блюдо, красиво відверніть краю папери і посипте вміст пакетиків зеленню фенхеля.