Інгредієнти:
• Філе сьомги - 1кг
• Сіль - 5 ст. л
• Цукор - 1½ ст.л
• Перець мелений - 1 ч. л.
• Кріп - 1 гілочка
• Петрушка - 2 гілочки
• Лист лавровий - 4шт
• Сік лимона - 1½ ст.л
Готуємо:
Перемішують перець цукор і сіль. Філе розрізати навпіл, з усіх боків рясно натирають сумішшю спецій. Рибу для засолки укладають в емальований посуд або пластиковий контейнер обов'язково шкіркою вниз. Зверху насипаємо дрібно нарубану зелень, подрібнений лавровий лист, висипають всю суміш спецій, яка залишилася, зверху наливають лимонний сік. Вище укладають наступний шматок рибного філе, м'ясом до м'яса.
Процес засолки проводиться в холодильнику, середньої рибі потрібно 2 дні, щоб взяти помірну солоність. Рибу потрібно перевертати кожні 10 годин, щоб вона рівномірно просолилась.
Перед тим, як подавати на стіл потрібно видалити надлишки солоної суміші і збризнути соком лимона.