Цінителів здорового харчування присвячується смачний рецепт з фотографіями дорадо в духовці. Це блюдо відмінно підійде тим, хто дотримується дієти, адже, погодьтеся, 2 грама жиру на 100 грам філе - це ніщо. Дорадо - універсальна риба. Її можна готувати різними способами і всякий раз страва буде відмінним. Сьогодні будемо запікати дорадо в духовці. Викладаю вам рецепт з фото, щоб етапи приготування були гранично ясні. Дорадо в духовці сподобається вам і вашим гостям. Через низьку калорійність риби, можете запросто готувати сидячи на дієті. Навіть ваші маленькі дітки будуть в захваті від страви, адже воно не тільки смачне, але і красиве.
Інгредієнти для рецепта «Дорадо в духовці»:
- 2 дорадо
- 1 кабачок
- 30 г оливкової олії
- 30 г лимонного соку
- 2 зубчики часнику
- Чорний мелений перець
- Сіль
Як приготувати «Дорадо в духовці» в домашніх умовах
-
Дорадо очищаємо від луски і зябер, потрошимо, миємо гарненько.
-
Включаємо духовку розігріваємо до 180 градусів. Тим часом кабачок миємо, нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо на застелений пергаментом деко. Викладіть кабачок так, щоб вся поверхня листа була покрита.
-
Поливаємо кабачок оливковою олією, солимо, перчимо.
-
На кільця кабачків викладаємо дорадо валетом. Зробіть три маленьких надрізи під кутом на одній половині. Збризніть рибу лимонним соком і поперчіть. Зубчики часнику очистіть, розріжте на три частини, кожен і покладіть всередину риби.
-
Ставимо деко в духовку на 15 хвилин. Час може змінюватись в межах 5 хвилин. Все залежить від розмірів дорадо. Готова риба набуде золотистий колір.
-
Насолоджуйтеся корисною їжею. Подавати дорадо краще гарячою. Приємного апетиту!