Коли набридає все м'ясне, коли ти випробував, здавалося б, усе, що тільки можна, тобі на пам'ять приходить щось дуже просте, але завжди смачне. Ось так було зі мною і в цьому випадку. Захотілося рибних котлет. Я зазвичай їх готую з готового фаршу - з бичків. Але фаршу не було, і я відкопала в морозилці шматочки піленгаса і рибки нототенії. Обробивши їх, перемолола в м'ясорубці, і далі - за сценарієм, яким я поділюся нижче. Ці котлетки можна робити з будь-якої риби. Але мені дуже сподобалося це поєднання - нототенія з пиленгасом. Смак вийшов незрівнянним. Одна риба доповнила іншу чимось своїм і смачним. Крім того, весь процес не так вже і довгий. Та й кісток в рибі було дуже мало. Котлетки вийшли дуже ситними. Але стережіться - сім'я не залишить і сліду на тарілці, як тільки спробують одну.
Інгредієнти для рецепта «Котлетки з піленгаса та нототенії»:
- Фарш рибний (нототенія, піленгас, або на ваш смак) - 500 гр
- Цибуля - 1 шт.
- Булка біла або сухарі - 250-300 гр
- Кріп і селеру (сушені, можна і свіжі) - по 1 ст.л.
- Цибулю і перець - за смаком
- Борошно для панірування
- Олія - для смаження.
Як приготувати «Котлетки з піленгаса та нототенії» в домашніх умовах
-
Як правило, спочатку я виставляю всі продукти, які беруть участь у процесі.
-
Оскільки у мене була не булка, а сухарі, я їх залила водою.
-
Потім, очистивши рибу від шкіри, кісток і плавників, перемолола в м'ясорубці, і отримала фарш.
-
Цибуляю натерла на крупній тертці.
-
Сухарі віджати від води, і розім'яла.
-
Ну а тепер всі інгредієнти змішала, масу посолила, поперчила і поклала подрібнену сушену зелень.
-
От і все, а тепер формую котлетки. На цю порцію фаршу у мене виходить 10 котлет.
-
Ви не вірите, що без яйця у мене нічого не вийде, і котлети розпадуться? Ні, не розпадуться, адже я гарненько їх зліпила, а потім запанировала в борошні.
-
Тепер я ставлю сковороду, наливаю масло і нагріваю її. Обвалюючи котлети в борошні, кладу в киплячу олію. Смажу на сильному вогні, потім перевертаю і, зменшивши вогонь, накриваю кришкою. Доводжу їх до готовності хвилин 10. А поки готую овочі для декору, або салату - як вам буде завгодно!
-
Ось такими вони вийшли - соковитими, красивими і смачними!
-
А ось так їх можна подати на стіл.