Яких тільки оладок ні існує: звичайні з тіста, оладки овочеві, оладки з печінки, - але от з рибними оладками я мала справу вперше. Рецепт у мене знову французька. Взагалі дане приготування відрізняється від дуже поширеного рецепта оладок з тріски, який популярний у Франції. Справа в тому, що у них там з давніх часів користується великим попитом в'ялена тріска, типу нашої вобли або тарані. Її вимочують, щоб знесолити, а потім готують різноманітні страви. брандаду я вже показувала. Оладки з такої тріски - теж у числі часто готуються. Їх роблять маленькими, зі столову ложку величиною, і смажать у фритюрі. У нас тріска зазвичай свіжоморожена, ось під неї я і шукала рецепт. Він знайшовся в тому вигляді, в якому я хочу його показати. За винятком незвичайного складу все в ньому цілком по-російськи.
Інгредієнти для рецепта «Рибні оладки з тріски»:
- 500 г філе тріски,
- 2 ст. борошна,
- 250 мл води, 2 яйця,
- 1 ч.л. соди, 0,5 лимона,
- 1 цибулина,
- 1 зубчик часнику,
- сіль, перець,
- петрушка,
- зелена цибуля,
- олія для смаження.
Як приготувати «Рибні оладки з тріски» в домашніх умовах
-
Відправляємо в м'ясорубку розморожене філе тріски разом з цибулею, часником і зеленню. Кількість петрушки та зеленої цибулі можна варіювати за власним смаком, я брала по 2-3 гілочки.
-
Вливаємо в фарш воду, додаємо яйця, солимо, перчимо і всі разом пробиваємо блендером.
-
Кладемо соду і видавлюємо сік з половинки лимона, перемішуємо, маса повинна запузыриться.
-
Нарешті, просіваємо борошно і замішуємо тісто.
-
Смажимо ці оладки традиційним способом, тільки вогонь потрібно робити поменше, щоб оладки добре пропеклися.
-
Оладки схожі на рибні котлети, тільки смак м'якше за рахунок тесту.
-
Ці оладки добре подавати з соусом. Французи пропонують томатний гострий або бешамель з гірчицею. Я робила останній, виходить дуже смачно. Ну, і зелень теж не завадить.
-
Приємного апетиту!