Риба запечена в вершково - сирному соусі не залишить байдужим ні-ко-го. Навіть така сухувата риба як минтай або хек, запечені під цим соусом, набувають ніжну консистенцію і вишуканий смак. Вершки надають рибку ніжний смак, а сир - пікантність. Готувати рибу легко і просто. Від смаку сиру залежить і смак соусу, для якого я купую дуже смачний плавлений сирок, який і коштує дорожче всіх інших, але ви можете додати в соус будь-який сир на ваш смак.
Інгредієнти для рецепта «Риба в вершково - сирному соусі»:
- 700 г філе риби без дрібних кісток і шкіри
- (мерлуза, минтай, хек, тріска, тилапія, пангасіус, сом, форель і т.д.)
- сіль
- перець
- 1 лимон
- 2 ст. л. борошна
- рослинна олія
- 200 мл вершків 10%
- 2 плавлених сирка
- або 150-200 г вершкового сиру
Як приготувати «Риба в вершково - сирному соусі» в домашніх умовах
-
Разморозьте філе, обсушіть його паперовим рушником, злегка посоліть, поперчіть, збризніть лимонним соком і нехай постоїть, поки ви будете готувати соус для риби, потім наріжте на порційні шматки.
-
Вилийте вершки в антипригарним каструльку і додайте нарізаний невеликими кубиками плавлений сирок, готуйте на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки не розчиниться сир.
-
У сковороді добре розігрійте олію, умочіть філе в борошно і швидко обсмажте на сильному вогні з обох боків до золотистого кольору.
-
Форму для випікання змастіть рослинною олією, викладіть шматочки обсмаженого філе, залийте сирно-вершковим соусом, поставте в розігріту до 200 ° С духовку на 15-20 хвилин, потім вийміть її і дайте рибі настоятися ще 10 хвилин. Рибу в вершково - сирному соусі подавайте з вареним рисом або картопляним пюре.