Завдяки показному хімічним складом скумбрію бажано регулярно включати в наш раціон, особливо дітям і підліткам. Але на нашому столі майже завжди гостює солона або копчена рибка, яка, до речі, не всім корисна. Багато знаходять свіжу скумбрію занадто жирної і пахучої, тим не менш, з неї можна приготувати чудові страви з овочами, у фритюрі, на грилі, фаршировану і під різними соусами. Скумбрія дуже добре поєднується з яйцем і сиром, а запечена в духовці має менше калорій, ніж обсмажена в олії, на сковороді.
Інгредієнти для рецепта «Скумбрія, фарширована яйцем і сиром»:
- 1 скумбрія
- 1 ст. л. лимонного соку
- сіль
- мелений чорний перець
- 1 яйце
- 30 г твердого сиру
- 1 ч. л. гірчиці
- 1 ст. л. нарізаної зелені петрушки
- 1 ч. л. лимонної цедри (натертої на дрібній тертці)
- 3 смужки лимонної цедри
- 1 ст. ложка майонезу
- 1 ст. л. рослинної олії
Як приготувати «Скумбрія, фарширована яйцем і сиром» в домашніх умовах
-
Для однієї скумбрії середнього розміру досить одного яйця, яке зваріть круто. Сир і яйце натріть на крупній тертці, додайте нарізану зелень, гірчицю, лимонну цедру. перемішайте
-
Скумбрію вимийте, що не відрізаючи голову, розріжте черевце і видаліть всі нутрощі і зябра, ретельно вимийте під проточною водою. Кінцем гострого ножа або ножицями, акуратно, щоб не пошкодити шкіру, надріжте хребет і акуратно вийміть його, потім пальцями або пінцетом видаліть великі бічні кістки, зробіть три надрізи на одній стороні рибки (за бажанням, для краси), збризніть лимонним соком, злегка посоліть , поперчіть всередині і зовні.
-
Начините фаршем скумбрію, зашивати черевце не обов'язково, просто щільніше притисніть фарш пальцями.
-
Деко застеліть фольгою, змастіть рослинною олією, викладіть скумбрію, фаршировану яйцем і сиром, в надрізи покладіть смужки цедри лимона, змастіть скумбрію тонким шаром майонезу і шкірка придбає красивий золотистий колір.
Залежно від величини риби, запікайте від 25 до 45 хвилин при температурі 190 ° С.
При подачі прикрасьте лимоном і петрушкою.
Запечена скумбрія дуже смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді.