» » » Скумбрія, фарширована яйцем і сиром

Скумбрія, фарширована яйцем і сиром

Оцінка 4 з 5
Завдяки показному хімічним складом скумбрію бажано регулярно включати в наш раціон, особливо дітям і підліткам. Але на нашому столі майже завжди гостює солона або копчена рибка, яка, до речі, не всім корисна. Багато знаходять свіжу скумбрію занадто жирної і пахучої, тим не менш, з неї можна приготувати чудові страви з овочами, у фритюрі, на грилі, фаршировану і під різними соусами. Скумбрія дуже добре поєднується з яйцем і сиром, а запечена в духовці має менше калорій, ніж обсмажена в олії, на сковороді.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Скумбрія, фарширована яйцем і сиром»:

  • 1 скумбрія
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • 1 яйце
  • 30 г твердого сиру
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ст. л. нарізаної зелені петрушки
  • 1 ч. л. лимонної цедри (натертої на дрібній тертці)
  • 3 смужки лимонної цедри
  • 1 ст. ложка майонезу
  • 1 ст. л. рослинної олії

Як приготувати «Скумбрія, фарширована яйцем і сиром» в домашніх умовах

  1. Для однієї скумбрії середнього розміру досить одного яйця, яке зваріть круто. Сир і яйце натріть на крупній тертці, додайте нарізану зелень, гірчицю, лимонну цедру. перемішайте
  2. Скумбрію вимийте, що не відрізаючи голову, розріжте черевце і видаліть всі нутрощі і зябра, ретельно вимийте під проточною водою. Кінцем гострого ножа або ножицями, акуратно, щоб не пошкодити шкіру, надріжте хребет і акуратно вийміть його, потім пальцями або пінцетом видаліть великі бічні кістки, зробіть три надрізи на одній стороні рибки (за бажанням, для краси), збризніть лимонним соком, злегка посоліть , поперчіть всередині і зовні.
  3. Начините фаршем скумбрію, зашивати черевце не обов'язково, просто щільніше притисніть фарш пальцями.
  4. Деко застеліть фольгою, змастіть рослинною олією, викладіть скумбрію, фаршировану яйцем і сиром, в надрізи покладіть смужки цедри лимона, змастіть скумбрію тонким шаром майонезу і шкірка придбає красивий золотистий колір.
    Залежно від величини риби, запікайте від 25 до 45 хвилин при температурі 190 ° С.
    При подачі прикрасьте лимоном і петрушкою.
    Запечена скумбрія дуже смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent