» » » Смажене філе тріски з зеленим соусом

Смажене філе тріски з зеленим соусом

Оцінка 4 з 5
Тріска багата вітаміном В12, містить невелику кількість калорій і жиру, тому вона ідеально підходить тим, хто піклується про своє здоров'я і фігуру. Ця страва легко можна приготувати за 20 хвилин, з'їсти на вечерю і не переживати про набрані зайвих грамах. Як і всі нежирні (і не кістляві))) сорти риби, тріска не любить тривалої гарячої обробки, інакше вона стане сухою, а якщо її довго гасити в соусі, вона може розвалитися на шматочки. Кращий спосіб приготування філе тріски, це на пару, на грилі або швидко, не відходячи від плити, обсмажити її на сковороді. Найчастіше, спочатку готують соус до риби, а потім готують рибу, на приготування якої йде дуже мало часу. Для більш тонкого смаку використовуйте для соусів до морепродуктів цибуля-шалот, ну і звичайно, не «переборщити» зі спеціями, щоб не перебити ніжний смак риби або інших морепродуктів.
Загрузка...

Як приготувати «Смажене філе тріски з зеленим соусом» в домашніх умовах

  1. Філе тріски розріжте на порційні шматки, посоліть, поперчіть (трохи, з урахуванням того, що в соусі присутній гострий перець), підкислити лимонним соком, потім змастіть шматочки риби двома столовими ложками оливкової олії, відкладіть на 10 хвилин у бік, поки приготуєте соус.
  2. У невелику антипригарну каструлю покладіть 1 ст. ложку вершкового масла, розтопіть його, додайте дрібно нарізану білу частину цибулі-шалот, обсмажте його на маленькому вогні до м'якості.
  3. Потім додайте півсклянки сухого вина, зелену частину дрібно нарізаної цибулі-шалот, гостру пасту чилі або сушений гострий перець, дрібно нарізану зелень, сіль за смаком і варіть на маленькому вогні ще 2 хвилини, накрийте кришкою, щоб соус не охолов.
  4. Розігрійте сковороду з однією столовою ложкою оливкової олії, викладіть філе тріски і обсмажте його з двох сторін по 2-4 хвилини з кожного боку до готовності (орієнтуйтеся на товщину шматочків риби). Викладіть тріску на тарілки і полийте заздалегідь приготовленим соусом (якщо він охолов, трохи підігрійте його). До риби подайте овочі або будь зелений салат за смаком.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent