Запечена морква - незвичайна закуска, ми більше звикли до картоплі. Але з білим вином це буде як "у кращих будинках Лондона і Парижа". Поєднання солодкуватою моркви з підсоленою, маринованими корнішонами і маслинами, рибкою сподобається всім, хто любить рибні страви. Більш фуршетний варіант - морква оформити бочонком.
Інгредієнти для рецепта «Запечена морква з фореллю, сиром і зелень»:
- Морква (велика) (200 гр) 1шт
- Яйце куряче (80 гр) 2шт
- Сир російський 50% (60 гр)
- Йogurt MP. 1,5% (50 гр) 0.25ст.
- Огірки мариновані (50 гр) 1шт
- Кріп (10 гр) 5вет.
Як приготувати «Запечена морква з фореллю, сиром і зелень» в домашніх умовах
-
Морква очистити і розрізати уздовж навпіл. Потім кожну половинку розрізати впоперек на дві частини.
-
Опустити моркву в киплячу воду і пробланшировать протягом 10 хв. Потім швидко остудити холодною водою.
-
З шматочків вийняти ложкою серединку і дрібно нарізати.
-
Огірки також дрібно нарізати.
-
Дрібно нарізати маслини.
-
Рибу нарізати дрібними кубиками.
-
Відокремити білок від жовтка, змішати жовток з йогуртом.
-
Сир натерти на крупній тертці.
-
Змішати подрібнені інгредієнти, додати дрібно рубану зелень, заправити соусом.
-
Морква укласти у форму для запікання, змащену маслом.
Викласти суміш в серединку моркви, посипати сиром і запекти в нагрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хв.
Або в мікрохвильовці: високий режим - 2 хв, середній - 5 хв, витримка в печі - 5 хв.