Інгредієнти:
• Курка (ціла тушка) - 1шт
• Часник (часточка) - 3шт
• Олія
Тісто кляр:
• Борошно - 3 ст. ложки
• Яйце - 1шт
• Молоко/вода - 1/3 склянки
• Сіль
Приготування:
• Куряча тушка відварюється до готовності в підсоленій воді.
• Охолоджена тушка рубається на порційні шматки, які натираються часником і умочують в підготовлене тісто кляр.
• Тісто кляр: просіяна борошно розводиться в теплому молоці або воді, додаються яєчний жовток, сіль. Після доведення до однорідного стану, тісто залишається на чверть години. Безпосередньо перед приготуванням додаються збиті білки, все доводиться до однорідності.
• Шматочки курки в клярі обсмажуються у великій кількості рослинного масла, інакше іменованого, як фритюр до освіти рівномірної рум'яної скоринки.
• Порційні ароматні шматочки курки викладаються на загальне блюдо або подаються індивідуально. Приємного апетиту!