Інгредієнти:
• Яйце - 1шт
• Куряче філе - 2шт
• Масло вершкове - 40г
• Олія
• Сухарі панірувальні
• Майонез
• Кріп
• Перець мелений
• Сіль
Приготування:
• Куряче філе злегка відбивається, попередньо видаляються плівка і сполучні прожилки.
• Відбите філе посипають сіллю, перцем, змазується майонезом.
• Вершкове масло кімнатної температури змішується з подрібненим свіжим кропом, формується у вигляді брусків і охолоджується в морозильній камері до затвердіння.
• Підготовлене масло викладається на середину відбитого філе по одному брусочку на кожне і загортається так, щоб масло згодом не витекло при смаженні.
• Котлети умочують в клярі або в простому збитому яйці, потім в сухарях - процес паніровки повторити ще раз (виходить подвійна панірування).
• Потім котлети обсмажуються на рослинній олії, на повільному вогні до готовності.
Правильно приготовлена котлета, якщо при розрізі випливає вершкове масло з кропом.
• Така «майже київська» котлета відрізняється від традиційного варіанти відсутністю крыльной кісточки і трохи зміненим паніровкою. Проте результат порадує не менше, ніж справжня київська котлета.