Інгредієнти:
• Курячі ніжки - 4шт
• Цибуля - 2шт
• Часник (зубчики) -2шт
• Молода картопля (дрібний) - 800г
• Лимон - 1шт
• Рослинна олія - 8 ст. ложок
• Гостра гірчиця - 1 ст. ложка
• Чебрець (пучок) - 1/2шт
• Мелений перець
• Сіль
Приготування:
• Курячі ніжки ретельно миються, поділяються на стегно, гомілка.
• Цибуля нарізується часточками, часник - тоненькими пластинами.
• Половина порції часнику укладається під шкіру.
• Картопля очищений і вимитий розрізати на чотири частини.
• Лимон ошпаривается гарячою водою і розрізається на дві половини, одна частина нарізується скибочками, з другої вичавлюється сік.
• Шматки курки змащуються рослинним маслом, натираються сіллю, перцем і викладаються на деко.
• Смажаться ніжки в розігрітій духовці до готовності.
• Тим часом готується маринад: рослинне масло, що залишилося, лимонний сік, гірчиця змішуються, додається вимитий і обсушений чебрець, перець, сіль.
• Картопля, цибуля, ломики лимона, що залишився часник також додаються в маринад.
• Всі добре перемішується і викладається навколо курячих ніжках, доведених до напівготовності.
• Знову ставиться в жарова шафа, але з режимом гриля на півгодини.
• Перед подачею страва посипається дрібно-січеною зеленню. Приємного апетиту!