Ви любите бородинський хліб? Мені дуже подобається - ароматний, з темною м'якушкою, специфічним кислувато-солодкуватим смаком. Коли я побачила рецепт курки з бородінським хлібом, відразу ж зрозуміла, що хочу приготувати це блюдо. Просто представила, який смак створить цей хлібець курячому м'ясу, та ще й з чорносливом, який я теж люблю, - сумніви навіть не встигли виникнути.
Інгредієнти для рецепта «Курячі ніжки, запечені з бородінським хлібом»:
- 1 кг курячих гомілок,
- 200 г бородінського хліба,
- 70 г чорносливу,
- 4-5 ст.л. томатного соусу,
- 1 ч.л. каррі,
- 0,5 ч.л. коріандру,
- 2 ч.л. солі,
- 2 ч.л. цукру
Як приготувати «Курячі ніжки, запечені з бородінським хлібом» в домашніх умовах
-
Я готувала курячі ніжки, але можна взяти будь-які курячі частини. Їх потрібно попередньо замаринувати. Для цього я використала сіль, коріандр і каррі. Обмазала, залишила просочуватися спеціями.
-
Курячі ніжки швидко обсмажуємо до рум'яної скоринки, але не доводячи до готовності.
-
Скибочки бородінського хліба нарізаємо невеликими брусочками.
-
Чорнослив промиваємо або замочуємо в залежності від м'якості/сухості і теж нарізаємо. Як я давно зрозуміла, від чорносливу багато залежить. Іноді він буває неможливо кислим, тоді його краще брати поменше.
-
Змащуємо дно форми, кладемо в неї ніжки упереміш з хлібом і чорносливом.
-
Тепер готуємо заливку: у томатний соус додаємо воду, сіль і цукор. Якщо у мене в соусі томат та інші кислі інгредієнти, цукор я додаю обов'язково, соус стає м'якше, і кисло-солодкий смак, мені здається, більш виграшним. Тут може піти цукру від однієї до трьох чайних ложок, все залежить від кислоти соусу і чорносливу.
-
Заливаємо отриманий соус у форму з ніжками, запікаємо хвилин 40-50 при температурі 180 градусів.
-
Перед кінцем запікання посипаємо кунжутним насінням. Готове блюдо - це злегка зарумяненная скоринка зверху, а під нею - густий соус.
-
Ми їли ніжки прямо з хлібним соусом, гарнір я не готувала, тільки зробила салат зі свіжих овочів. Дуже смачно вийшло!
-
Смачно!