Пропоную продовжити тему гарбуза. Поєднання цього овоча з куркою, можливо, вже знайоме вам за рецептами курки з гарбузом і печерицями у вершках і гострого рагу з курки з гарбузом . Ці два продукти начебто створені одне для одного :)Сьогодні я пропоную вам ще один варіант їх поєднання - цього разу в компанії з солодким перцем. До речі, для приготування цієї страви краще підійде мускатна гарбуз баттернат (та, яка грушовидна) - вона менш солодка, ніж прованська і органічніше "вливається" до складу страви.
Інгредієнти для рецепта «Курка, запечена з гарбузом і перцем в прованських травах»:
- 1 курка, розібраний на частини
- 1 кг гарбуза
- 2-3 солодких перцю
- 2 зубчики часнику + 1 ціла головка
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ч.л. з гіркою суміші прованських трав
- сіль і перець за смаком
Як приготувати «Курка, запечена з гарбузом і перцем в прованських травах» в домашніх умовах
-
Гарбуз нарізаємо на кубики із стороною близько 2,5-3 см.
-
Перець крупно ріжемо. Кладемо овочі і курку в миску, додаємо сіль, перець, трави, масло і натерті 2 зубчики часнику. Перемішуємо.
-
Перекладаємо на деко, додаємо розрізану навпіл поперек головку часнику.
-
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності курки і овочів, близько 40-50 хвилин. Подаємо.
-
Приємного апетиту!