Представляю вашій увазі рецепт жульєну з грибами та куркою. Жюльєн - чудове блюдо, яке принесе свято і вишуканість за ваш стіл.
Інгредієнти для рецепта «Жульєн з грибами рецепт з фото»:
- Куряча грудка 1 шт
- Гриби 400 гр
- Сметана 6 ст л
- Вершки ~ 20% 100 мл
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Масло вершкове 1 ст л
Як приготувати «Жульєн з грибами рецепт з фото» в домашніх умовах
-
Продукти які потрібні для приготування жульена.
-
Курку відварюємо і режим середніми шматочками, цибулю смажимо і додаємо обсмажені гріби.У мене гриби були заготовлені за раніше і лежали в морозілке.Взять можна печериці, білі, підберезники які вам більше подобаються.
-
Збираємо жульєн. У кокотницу укладаємо курку та гриби.
-
У кожну кокотницу кладемо по ложці сметани і підливаємо вершків, посипаємо зверху сиром і запікаємо в духовці 15-20 хвилин.
-
Жюльєн - від французької назви літнього місяця липень) - прийшов із французької кухні особливий спосіб нарізки молодих овочів тонкою соломкою, зазвичай в літній сезон для супів і салатів
Салати, складені з таких тонко нарізаних овочів, носять тому назва жульєнів, а суп, в який закладають нарізані таким чином овочі, теж називається суп-жюльен.
У сучасній російській кухні жюльєном зазвичай називають страву з грибів, запечених у вершках (або бешамель) під сирною кіркою (зазвичай - в кокотнице), також роблять жюльени з курячого м'яса та морепродуктів.