» » » Фаршировані курячі стегенця без кісточки, з фото

Фаршировані курячі стегенця без кісточки, з фото

Оцінка 4 з 5
Стегенця, найчастіше, фарширують курячим м'ясом з додаванням грибів і цибулі, і це дуже смачно, але куряче м'ясо також відмінно поєднується з курагою, чорносливом, яблуками, сиром, зеленню і т.д. Фаршировані курячі стегенця виглядають завжди дуже апетитно, а подати їх можна, як гаряче, у вигляді цілої гомілки в оточенні соусу або у вигляді закуски (нарізати і красиво розкласти серед зелені, полив соусом). Таке блюдо можна приготувати не тільки на кожен день, але і для святкового столу.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Фаршировані курячі стегенця без кісточки, з фото»:

  • 6 курячих стегенець
  • чорнослив або курага (по 3-5 штучок на 1 ніжку)
  • 1 яблуко
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • 1 ст. л. майонезу
  • 1 ст. л. кетчупу
  • 2 яйця
  • борошно
  • білі сухарі
  • рослинне масло

Як приготувати «Фаршировані курячі стегенця без кісточки, з фото» в домашніх умовах

  1. Щоб приготувати фаршировану курячу ніжку, треба зняти з неї шкіру, «панчоха», як називають його кулінари.
    Як зняти шкіру з курячих ніжок? Це нескладно. Берете за краї курячої шкіри на ніжці і, вивертаючи, тягніть її вниз. Між курячої шкірою і м'ясом є з'єднує плівка, яку ви акуратно підрізаєте ножем. «Панчоха» з ніжки зніміть повністю. По-перше, вам не доведеться попереджати, що наприкінці ніжки таки є маленька кісточка, по-друге, не треба мучитися і шукати, чим би її перерубати
  2. Поки готується начинка, Замаринуйте курячий «панчоха» в суміші майонезу з кетчупом. За бажанням, придумайте свій маринад, наприклад, по одній ложечці меду, кетчупу, соєвого соусу, лимонного соку або оцту .
  3. Ножем зріжте м'ясо з кісточки і наріжте його дрібними шматочками. На кісточках залиште трохи м'яса. З кісток потім можна зварити бульйон або заморозити їх про запас. Ретельно вимиті сухофрукти (курагу або чорнослив) і очищене яблуко наріжте невеликими кубиками. Змішайте нарізане м'ясо з чорносливом і яблуком, посоліть, поперчіть.
  4. Приготованим фаршем заповніть курячий «панчоха» не до кінця. Вільний клапоть шкіри загорніть всередину стегенця. Чи не набивайте фарш дуже щільно, щоб стегенце не луснув. Приготуйте три ємності, в одну насипте борошно, в іншу - борошно, а в третій стільком людям виделкою яйця. Розігрійте в сотейнику рослинне масло до середньої температури. Обваляйте стегенце в борошні, в яйці, потім в сухарях. Покладіть його в гаряче масло і обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки. Накрийте сотейник кришкою і на маленькому вогні тушкуйте ще 10-15 хвилин. Викладіть стегенця на серветку, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте з соусом ткемалі або іншим фруктовим або овочевим соусом.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent