Зі звичайної курячої грудки легко можна приготувати ресторанну страву. Щоб урізноманітнити холодні закуски для святкового столу, приготуйте фаршировані курячі грудки. Начинка зі смажених грибів і сиру додадуть курячому м'ясу насичений грибний аромат і пікантний сирний смак. Страву можна приготувати заздалегідь, а перед приходом гостей готову курячу грудку наріжте скибочками і красиво розкладіть з іншими закусками. Фаршировану курячу грудку можна подати з грибним соусом і овочами як самостійне гаряче блюдо для гостей або сімейного обіду.
Інгредієнти для рецепта «Куряча грудка, фарширована печерицями та сиром»:
- 500 г курячого філе
- 200 г печериць
- 1 цибулина
- 100 г твердого сиру
- 2-3 ст. л. борошна
- 1 яйце
- 3-4 ст. л. панірувальних сухарів
- рослинна олія
- сіль
- перець
Як приготувати «Куряча грудка, фарширована печерицями та сиром» в домашніх умовах
-
Свіжі печериці очистіть від бруду, промийте під проточною водою, наріжте пластинками (дрібні гриби розріжте навпіл). У розігріту сковороду налийте трохи олії, викладіть гриби і смажте, поки не випарується вся рідина і з'явиться смачний грибний запах. Печериці при смаженні виділяють багато рідини і якщо обсмажити спочатку цибулю, а потім додати шампіньйони, цибуля виходить ніби вареним.
-
Очищену цибулю наріжте півкільцями або кубиками, додайте до грибів, посоліть, поперчіть і обсмажте їх до золотистого кольору.
-
Викладіть смажені гриби з цибулею в окрему мисочку, не захоплюючи рослинне масло. Натріть твердий сир на крупній тертці, додайте до гарячих грибів з цибулею (щоб сир трохи розплавився) і перемішайте.
-
З одного боку курячого філе зробіть глибокий надріз, щоб вийшов кишенька.
-
Заповніть курячий кишеньку начинкою з грибів, цибулі та сиру. Злегка утрамбуйте начинку пальцями. Так як ми не будемо скріплювати розріз зубочистками, залиште по 1 см з обох сторін філе біля розрізу. З'єднайте краю курячого філе трохи внахлест, щоб не було видно начинка.
-
Підготуйте три ємності для борошна, панірувальних сухарів і льезона (як кажуть французи), тобто збитого яйця.
-
Налийте в сковороду побільше рослинного масла, розігрійте його до середньої температури.
Обваляйте курячу грудку в борошні.
-
Потім умочіть фаршировану курячу грудку в збитому яйці (льезоне).
-
І відразу ж обваляйте грудку в панірувальних сухарях. Підготовлені курячі грудки викладіть в сковороду з розігрітим рослинним маслом, обсмажте з обох сторін по 5-6 хвилин. Викладіть готові грудки на паперові серветки, щоб вбрався жир.