» » » Куряча грудка, фарширована печерицями та сиром

Куряча грудка, фарширована печерицями та сиром

Оцінка 4 з 5
Зі звичайної курячої грудки легко можна приготувати ресторанну страву. Щоб урізноманітнити холодні закуски для святкового столу, приготуйте фаршировані курячі грудки. Начинка зі смажених грибів і сиру додадуть курячому м'ясу насичений грибний аромат і пікантний сирний смак. Страву можна приготувати заздалегідь, а перед приходом гостей готову курячу грудку наріжте скибочками і красиво розкладіть з іншими закусками. Фаршировану курячу грудку можна подати з грибним соусом і овочами як самостійне гаряче блюдо для гостей або сімейного обіду.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Куряча грудка, фарширована печерицями та сиром»:

  • 500 г курячого філе
  • 200 г печериць
  • 1 цибулина
  • 100 г твердого сиру
  • 2-3 ст. л. борошна
  • 1 яйце
  • 3-4 ст. л. панірувальних сухарів
  • рослинна олія
  • сіль
  • перець

Як приготувати «Куряча грудка, фарширована печерицями та сиром» в домашніх умовах

  1. Свіжі печериці очистіть від бруду, промийте під проточною водою, наріжте пластинками (дрібні гриби розріжте навпіл). У розігріту сковороду налийте трохи олії, викладіть гриби і смажте, поки не випарується вся рідина і з'явиться смачний грибний запах. Печериці при смаженні виділяють багато рідини і якщо обсмажити спочатку цибулю, а потім додати шампіньйони, цибуля виходить ніби вареним.
  2. Очищену цибулю наріжте півкільцями або кубиками, додайте до грибів, посоліть, поперчіть і обсмажте їх до золотистого кольору.
  3. Викладіть смажені гриби з цибулею в окрему мисочку, не захоплюючи рослинне масло. Натріть твердий сир на крупній тертці, додайте до гарячих грибів з цибулею (щоб сир трохи розплавився) і перемішайте.
  4. З одного боку курячого філе зробіть глибокий надріз, щоб вийшов кишенька.
  5. Заповніть курячий кишеньку начинкою з грибів, цибулі та сиру. Злегка утрамбуйте начинку пальцями. Так як ми не будемо скріплювати розріз зубочистками, залиште по 1 см з обох сторін філе біля розрізу. З'єднайте краю курячого філе трохи внахлест, щоб не було видно начинка.
  6. Підготуйте три ємності для борошна, панірувальних сухарів і льезона (як кажуть французи), тобто збитого яйця.
  7. Налийте в сковороду побільше рослинного масла, розігрійте його до середньої температури.
    Обваляйте курячу грудку в борошні.
  8. Потім умочіть фаршировану курячу грудку в збитому яйці (льезоне).
  9. І відразу ж обваляйте грудку в панірувальних сухарях. Підготовлені курячі грудки викладіть в сковороду з розігрітим рослинним маслом, обсмажте з обох сторін по 5-6 хвилин. Викладіть готові грудки на паперові серветки, щоб вбрався жир.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent