» » » Курка тушкована з овочами

Курка тушкована з овочами

Оцінка 4 з 5
Курка тушкована з овочами - чудове блюдо у багатьох відношеннях. По-перше, страва готується з доступних в будь-який час року овочів. Далі, курка гаситься у великій кількості овочевого соусу, який відмінно підходить до гарніру з рису, гречки, такий соус також можна подати до макаронів і картоплі. І головне, це блюдо можна приготувати про запас, на наступний день воно стає ще смачніше.
Для цього рецепта підійдуть будь-які частини курки на кісточці. Філе рекомендую вирізати і приготувати курячі відбивні в кисло-солодкому маринаді . Інші частини курки будуть довго гаситися в соусі, м'ясо буде соковитим, а кісточки м'якими.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Курка тушкована з овочами»:

  • 1 кг курки
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • 2 ст. л. томатної пасти + 1 ч. л. цукру
  • (томатний соус або свіжі помідори)
  • 2 лаврових листа
  • рослинна олія
  • сіль
  • мелений перець
  • 50 г петрушки

Як приготувати «Курка тушкована з овочами» в домашніх умовах

  1. Курку наріжте на невеликі шматки.
    У сковороду налийте невелику кількість рослинної олії, нагрійте його. У нагріте масло викладіть шматочки курки і обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки, потім викладіть їх у каструлю.
  2. Курка при обсмажуванні виділяє трохи жиру. Наріжте цибулю кубиками і обсмажте його в жиру, який залишився після курки. Якщо жиру мало, додайте ще 2-3 столові ложки рослинної олії.
  3. Коли цибуля почне набувати золотистий колір, додайте до нього натерту на великій тертці моркву, перемішайте і обсмажуйте ще 2 хвилини на середньому вогні.
  4. Потім додайте до цибулі з морквою 2 ст. ложки томатної пасти, 1 ч. ложку цукру, ½ ст. ложки солі. Хороша томатна паста додасть соусу смак і кислинку помідорів. Смак соусу стане набагато краще, якщо додати в нього 1 солодкий перець або 2 чайні ложки сушеної паприки.
  5. Перемішайте овочі з томатною пастою, тушкуйте на середньому вогні ще 2 хвилини, додайте 2 склянки м'ясного бульйону або води, доведіть до кипіння і залийте цим соусом обсмажені заздалегідь шматочки курки.
  6. Доведіть курку в соусі до кипіння, зробіть самий маленький вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте від 40 хвилин до 1 години.
  7. За 10 хвилин до закінчення готування додайте в каструлю лавровий лист і дрібно нарізану петрушку.
  8. Курку, тушковану з овочами можна подати з відвареною рисом, картоплею або макаронами.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent