» » » Котлети з курячої грудки "Кордон блю"

Котлети з курячої грудки "Кордон блю"

Оцінка 4 з 5
Котлети з курячої грудки або телятини "Le Cordon Bleu" дуже відоме ресторанну страву. Але його зовсім нескладно приготувати і в домашніх умовах. Особливістю цих котлет є начинка з сиру та шинки і потрійна панірування. Котлети виходять дуже соковитими з хрусткою скоринкою, даний святкова страва.
Ціна такої котлети виходить 10-13 грн, всього-то ціна одного літра соку, а от задоволення від неї ви отримаєте величезне, та й котлетка виходить не маленька
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Котлети з курячої грудки "Кордон блю"»:

  • 3 філе курячих грудок
  • 3 скибочки напівтвердого сиру (100-120 г)
  • 3 скибочки шинки (100-120 г)
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. борошна
  • 200 г панірувальних сухарів
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • рослинне масло

Як приготувати «Котлети з курячої грудки "Кордон блю"» в домашніх умовах

  1. Куряче філе очистіть від плівок, розріжте вздовж на дві пластини, що не дорізаючи до кінця. Потім розгорніть філе як книжку.
  2. Розгорнуте філе відбийте (не сильно) широким молоточком або качалкою так, щоб пласт курячого м'яса вийшов приблизно однакової товщини. Потім посоліть і поперчіть його.
  3. На одну половину відбитого філе покладіть шматочок шинки.
  4. На шинку покладіть шматочок сиру. Загорніть начинку так, щоб вона була закрита з усіх боків курячим філе.Підготуйте три ємності. В одну насипте борошно, в іншу - панірувальні сухарі, а в третій ємності злегка збийте виделкою яйця з невеликою кількістю солі.
    Котлету обваляйте в борошні.
  5. Підготуйте три ємності. В одну насипте борошно, в іншу - панірувальні сухарі, а в третій ємності злегка збийте виделкою яйця з невеликою кількістю солі.
    Котлету обваляйте в борошні.
  6. Потім умочіть її в яйці.
  7. І в кінці котлету ретельно обваляйте в сухарях, легенько примніть їх руками.
  8. Дайте котлеток відпочити хвилин 5-10. Котлети можуть "відпочивати" в холодильнику і довше, до приходу гостей, тому що подавати їх треба з пилу-жару.
    Кажуть, що напівфабрикат котлети можна приготувати заздалегідь, заморозити, а потім при необхідності відразу смажити, не розморожуючи. Не пробувала, але думаю, буде також смачно.
    Кажуть, що напівфабрикат котлети можна приготувати заздалегідь, заморозити, а потім при необхідності відразу смажити, не розморожуючи. Не пробувала, але думаю, буде також смачно.">
  9. А в цей час в сковороду не шкодуючи налийте олію. Щоб котлета стала красунею і правильно обсмажилася, вона повинна до середини зануритися в масло.
    У гаряче масло покладіть котлету і готуйте її до хрусткої скоринки, по 3-4 хвилини з обох сторін. Готову котлету викладіть на паперову серветку.
    Котлети з курячої грудки "Кордон блю" подавайте гарячими із зеленим салатом або овочевим пюре.
  10. Як варіант, якщо раптом у вас залишилася холодна котлета кордон блю, наріжте її рулетиками і подайте як закуску.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent