Котлети з курячої грудки або телятини "Le Cordon Bleu" дуже відоме ресторанну страву. Але його зовсім нескладно приготувати і в домашніх умовах. Особливістю цих котлет є начинка з сиру та шинки і потрійна панірування. Котлети виходять дуже соковитими з хрусткою скоринкою, даний святкова страва.
Ціна такої котлети виходить 10-13 грн, всього-то ціна одного літра соку, а от задоволення від неї ви отримаєте величезне, та й котлетка виходить не маленька
Інгредієнти для рецепта «Котлети з курячої грудки "Кордон блю"»:
- 3 філе курячих грудок
- 3 скибочки напівтвердого сиру (100-120 г)
- 3 скибочки шинки (100-120 г)
- 2 яйця
- 3 ст. л. борошна
- 200 г панірувальних сухарів
- сіль
- мелений чорний перець
- рослинне масло
Як приготувати «Котлети з курячої грудки "Кордон блю"» в домашніх умовах
-
Куряче філе очистіть від плівок, розріжте вздовж на дві пластини, що не дорізаючи до кінця. Потім розгорніть філе як книжку.
-
Розгорнуте філе відбийте (не сильно) широким молоточком або качалкою так, щоб пласт курячого м'яса вийшов приблизно однакової товщини. Потім посоліть і поперчіть його.
-
На одну половину відбитого філе покладіть шматочок шинки.
-
На шинку покладіть шматочок сиру. Загорніть начинку так, щоб вона була закрита з усіх боків курячим філе.Підготуйте три ємності. В одну насипте борошно, в іншу - панірувальні сухарі, а в третій ємності злегка збийте виделкою яйця з невеликою кількістю солі.
Котлету обваляйте в борошні.
-
Підготуйте три ємності. В одну насипте борошно, в іншу - панірувальні сухарі, а в третій ємності злегка збийте виделкою яйця з невеликою кількістю солі.
Котлету обваляйте в борошні.
-
Потім умочіть її в яйці.
-
І в кінці котлету ретельно обваляйте в сухарях, легенько примніть їх руками.
-
Дайте котлеток відпочити хвилин 5-10. Котлети можуть "відпочивати" в холодильнику і довше, до приходу гостей, тому що подавати їх треба з пилу-жару.
Кажуть, що напівфабрикат котлети можна приготувати заздалегідь, заморозити, а потім при необхідності відразу смажити, не розморожуючи. Не пробувала, але думаю, буде також смачно.
Кажуть, що напівфабрикат котлети можна приготувати заздалегідь, заморозити, а потім при необхідності відразу смажити, не розморожуючи. Не пробувала, але думаю, буде також смачно.">
-
А в цей час в сковороду не шкодуючи налийте олію. Щоб котлета стала красунею і правильно обсмажилася, вона повинна до середини зануритися в масло.
У гаряче масло покладіть котлету і готуйте її до хрусткої скоринки, по 3-4 хвилини з обох сторін. Готову котлету викладіть на паперову серветку.
Котлети з курячої грудки "Кордон блю" подавайте гарячими із зеленим салатом або овочевим пюре.
-
Як варіант, якщо раптом у вас залишилася холодна котлета кордон блю, наріжте її рулетиками і подайте як закуску.