Тут куряче м'ясо готується взагалі без жиру, а по ситості не поступиться смаженим стегенця. Соус з легким ароматом хмелю надає страві своєрідну пікантність. У довершення всіх достоїнств - хвилинна справа в підготовці м'яса до тушкування.
Інгредієнти для рецепта «Курка тушкована в пиві»:
- Курка ох. (1 кг)
- Пиво світле (350 гр) 1.8ст.
- Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
- Борошно пшеничне в / с (25 гр) 1ст.л.
Як приготувати «Курка тушкована в пиві» в домашніх умовах
-
Якщо курка заморожена, то її слід розморозити в холодильнику. Курку обробити на порційні шматки. Зняти шкуру і укласти в товстостінну каструлю або гусятницю в один шар.
-
Цибулю дрібно нарізати.
-
Натерти курку спеціями і посолити.
-
Засипати м'ясо цибулею.
-
Рівномірно присипати борошном.
-
Влити пиво.
-
На середньому вогні довести до кипіння і прокип'ятити у відкритій каструлі 10 хв.
-
Потім каструлю накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні до готовності (близько 40 хв). Заливка повинна злегка загуснути.