Піцу готують у багатьох країнах: Італія, Америка, Австралія, Бразилія, в усіх країнах її шалено люблять. От і ми її полюбили.
Відомі сорти піци:
izza aglio e olio - з гарячим оливковою олією, злегка обсмаженою в ньому часником і орегано
Pizza aglio, olio e pomodoro - оливкова олія, часник, орегано і помідори
Pizza alla marinara (Марінара) - з помідорами, часником, оливковою олією і орегано (додатково анчоуси, каперси і чорні оливки)
Pizza con le cozze - з мідіями, часником, оливковою олією і петрушкою
Pizza alle vongole - з венеркамі (двостулкові молюски), помідорами, часником, оливковою олією, петрушкою і орегано
Pizza Margherita (Маргарита) - з помідорами , моцарелою (іноді додатково посипається пармезаном), оливковою олією і базиліком. Різновид Маргарити Margherita bianca без помідорів
Pizza Napolitana / Napoli («по-неаполітанські») - з помідорами, моцарелою, пармезаном, анчоусами, оливковою олією, орегано і базиліком (справжня піца Наполітана повинна готуватися виключно на дровах)
Pizza Regina - з помідорами, моцарелою , печерицями, шинкою, орегано (іноді ще й з чорними оливками)
Pizza capricciosa (Капріччоза) - з помідорами, моцарелою, грибами, артишоками, зеленими і чорними оливками
Pizza ai quattro formaggi (Чотири сиру) - з чотирма різними сортами сиру
Pizza quattro stagioni (Чотири сезони) - загальним інгредієнтом є помідори. Піца розділена на чотири частини, кожна з яких означає одне з часів року:
Весна: оливки і артишоки
Літо: салямі і чорний перець
Осінь: помідори і моцарелла (як Маргарита)
Зима: гриби та варені яйця
Pizza ai funghi e salsicce (або boscaiola) (Фунги) - з моцарелою, грибами, сосисками, з помідорами або без
Pizza Diabola (Дьябола) - гостра піца з пепероні та іншими інгредієнтами
Pizza al tonno - з тунцем
Pizza ai frutti di mare - з морепродуктами
Pizza Hawaii (Гавайська) - з шинкою і ананасом, імовірно американського походження
Sicilian pizza (Сицилійська піца) - квадратна, з анчоусами
На фото піца Фунги