Піца «Капрезе» готується за рецептом класичного тіста для піци, а мотивом для начинки послужила знаменита італійська закуска «Капрезе». Тісто, запечене до хрусткої скоринки, на ньому соковиті помідори з розплавленої моцарелою з базиліковим маслом, це щось надзвичайно смачне. Справжня італійська піца.
Все вийшло точно за рецептом, але .... Форма у мене була 27 см в діаметрі і все вийшло відмінно, але хотілося б тісто тонший. Так що беріть відразу форму більшого розміру, або готуйте квадратну піцу на великому деку.
Інгредієнти для рецепта «Піца "Капрезе"»:
- Основа для піци
- 1,5 склянки борошна
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2/3 склянки теплої води
- Базиліковим масло
- 1 пучок базиліка
- 1-2 зубчики часнику
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. меленого перцю
- 50 мл оливкової олії
- Топпінг
- 250 г моцарели
- 2-3 помідори
Як приготувати «Піца "Капрезе"» в домашніх умовах
-
Всипте в миску просіяне борошно, додайте сіль і сухі дріжджі, перемішайте.
-
Зробіть в борошні поглиблення, влийте туди оливкову олію і теплу воду. Замісити м'яке тісто.
-
Викладіть тісто на обробну дошку і вимішуйте тісто 5 хвилин, поки воно не стане гладким, еластичним, але м'яким. На фото я намагалася зобразити, яке м'яке і еластичне вийшло тісто :)) Змастіть миску рослинним маслом, викладіть в неї тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште на 45 хвилин в теплому місці, щоб воно піднялося.
-
Через 40-45 хвилин, коли тісто збільшиться вдвічі, злегка розімніть його.
Духовку нагрійте до 210 ° С.
Тісто розкачайте товщиною 5 мм.
Форму змастіть маслом. За допомогою качалки перенесіть тісто у форму (або деко) і викладіть його так, щоб вийшли невеликі борти, випікайте 10 хвилин. Коли основа для піци злегка пропечеться, дістаньте її з духовки.
-
Як приготувати базиліковим масло.
Підготуйте дві миски. В одну миску налийте холодну воду з льодом, в іншу покладіть листя базиліка і залийте їх окропом.
Через 10 секунд перекладіть листя базиліка у воду з льодом. Потім відіжміть воду з листя, покладіть їх у блендер, додайте подрібнений часник, сіль, мелений перець, оливкова олія і збийте до однорідної маси.
-
Базиліковим маслом змастіть основу для піци.
-
Наріжте помідори і моцарелу кружечками.
-
Викладіть помідори і сир моцарелу на основу з базиліковим маслом, посоліть, поперчіть.
-
Викладіть помідори і сир моцарелу на основу з базиліковим маслом, посоліть, поперчіть.