Легкий рецепт з фото вареники з картоплею саме те, що потрібно господиням в повсякденному житті. Ваші близькі подякують вам за смачний обід. Всі ми любимо вареники. Одні обожнюють їх з сиром, інші - з вишнями, треті - з капустою, а я дуже люблю вареники з картоплею. Запропонований рецепт з фотографіями буде корисний тим, хто ще жодного разу не готував вареників. Якщо ви збираєте в свою колекцію смачні рецепти, то вареники з картоплею те, що вам потрібно. Спробуйте і переконайтеся самі, що приготування страви не складе вам великої праці.
Інгредієнти для рецепта «Вареники з картоплею»:
- 5 ст. борошна вищого сорту
- 1 ст. кефіру
- 0,5 ч. л. соди
- 8 картоплин
- 2 цибулини
- 3 ст. л. соняшникової олії
- 10 г вершкового масла
- Чорний мелений перець
- Сіль
Як приготувати «Вареники з картоплею» в домашніх умовах
-
Картоплю необхідно помити, почистити і знову помити. Потім розрізаємо на 4 частини і кладемо в каструлю. Заливаємо картоплю холодною водою і ставимо варитися на великому вогні. Коли закипить, посоліть, зробіть маленький вогонь і варіть до готовності.
-
Цибулини очищаємо і дрібно нарізаємо. Розігріваємо Сковороду, вливаємо трохи соняшникової олії і пасеруємо цибулю. Коли він знайде золотавість, вимикайте.
-
Коли картопля звариться, зцідіть воду. Покладіть до нього вершкове масло, третину цибулі і розімніть товкачиком. Додаємо до маси сіль, перець і перемішуємо. Ставимо начинку в сторону, щоб охолола.
-
Тим часом приступимо до приготування тіста. Виливаємо В миску кефір. Він повинен мати кімнатну температуру. Туди додаємо соду і сіль, перемішуємо. Борошно треба додавати порційно по півсклянки. Тісто перемішуйте ложкою, а коли вже загусне, то місіть руками. Покладіть тісто на обробну дошку і замішують до потрібного стану. Воно повинно бути крутим, але до рук не прилипати.
-
Візьміть шматок тіста і зробіть з нього смужку у вигляді товстого шнура. Поріжте на квадратики, які вмочіть в борошно і розкачайте на дошці з допомогою качалки. Повині виходити кружечки.
-
Тепер в кожен кружечок покладіть трохи картопляної начинки і зліпіть краї кружечка. Готові вареники викладайте на дошку, посипану борошном.
-
У каструлю влийте воду, посоліть і доведіть до кипіння на великому вогні. Потім вареники кладемо в киплячу воду і варимо до готовності. За допомогою лопатки їх потрібно легенько перемішати, інакше злипнуться. Вогонь зробіть середнім. Коли вареники спливуть, варити ще 3 хвилини і з допомогою шумівки діставайте з каструлі.
-
Готові вареники треба перемішати із смаженою цибулею і можна подавати до столу. Приємного апетиту!