Їжа, приготована на пару, має більш ніжний смак і неймовірну соковитість. Пропонуємо вашій увазі найсмачніші манти рецепт приготування дуже простий.
Інгредієнти для рецепта «Манти рецепт»:
- Борошно - 500г
- Вода - 200мл
- Сіль - 30г
- Баранина м'якоть - 1,2кг
- Цибуля - 420г
- Сало курдючне - 40г
- Чорний перець мелений
- Сіль
- Оцет 3% - 200мл
- або густа сметана - 300г
- Спеції
Як приготувати «Манти рецепт» в домашніх умовах
-
Замішується круте тісто з перерахованих інгредієнтів.
-
Готове тісто формується у вигляді батона і розділяється на невеликі шматочки по 20г.
-
Після чого розкочуються на тонкі кружальця з витонченими краями в порівнянні з серединою.
-
Баранина пропускається через м'ясорубку, додається подрібнену цибулю, холодна вода, товчений перець, сіль - все добре перемішується.
-
Баранину краще брати жирну, якщо вона пісна, додається курдючне сало)
-
У фарш додається за бажанням подрібнений часник.
-
На середину коржів / кружечків викладається фарш, краї защипують, надається овально-кругла форма.
-
Грати (каськана) змащуються жиром і на них викладаються підготовлені манти.
-
Манти доводяться до готовності на пару (приблизно 30 хвилин, в крайньому випадку, 40).
-
Готові манти викладаються на порційні тарілки або спільне велике блюдо.
-
Оцет або сметана змішуються зі спеціями, і подається окремо.
-
Приємного апетиту!