» » » Вареники з курячою печінкою і сердечками

Вареники з курячою печінкою і сердечками

Оцінка 4 з 5
Найпопулярніша страва з борошна, яке найчастіше готують на Україну - це вареники. У наше століття, коли катастрофічно не вистачає вільного часу, молоді працюючі господині, зітхнувши читають такі рецепти. Але варто один раз спробувати приготувати, і ви побачите, скільки переваг у цьому блюді. По-перше: ситно і економно, по-друге - можна витратити пару годин на приготування, потім заховати їх у морозильнику, діставати у міру потреби і радіти швидкому обіду ;), а найголовніше, ваші вареники без усяких «незрозумілих» добавок. Рецептів приготування тіста для вареників є кілька варіантів: холодний і теплової спосіб; на воді, молоці і кефірі. Якщо необхідно зберігати тісто для вареників тривалий час, борошно заливають холодною водою (молоком), щоб довше утримувати вологу. Як приготувати класичне тісто для вареників? Таке тісто можна тонко розкачати і воно підійде до будь м'ясної начинці. Слідкуйте, щоб у фарші не було грубих шматочків, які можуть порвати тісто.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Вареники з курячою печінкою і сердечками»:

  • 3 склянки пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 склянки води
  • 2 ст. л. рослинної олії без запаху
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 500 г курячих сердечок
  • 400 г курячої печінки
  • рослинне масло
  • сіль
  • перець
  • 100 г сала або рослинне масло
  • 1 велика цибулина

Як приготувати «Вареники з курячою печінкою і сердечками» в домашніх умовах

  1. У велику миску насипте борошно гіркою, зробіть в борошні поглиблення, додайте яйце, змішане з водою, сіль, рослинне масло і вимішуйте, поки тісто не стане гладким, еластичним. При замішуванні намагайтеся сильно не натискати, щоб тісто не було жорстким, так як воно буде важко розкочуватися. Коли тісто стане однорідним, накрийте його рушником або харчовою плівкою, залиште на півгодини для визрівання.
  2. Цибулю очистіть, дрібно наріжте, а моркву натріть на крупній тертці. Курячі сердечка і печінка вимийте, обсушіть і наріжте шматочками.
  3. На сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім додайте до нього терту моркву і тушкуйте їх до готовності.
  4. До овочів додайте печінку і сердечка, тушкуйте до готовності, посоліть, поперчіть, подрібніть блендером або в м'ясорубці. Фарш має бути консистенції паштету, що не розсипатися, але і не дуже мокрим.
  5. Відокремте половину або 1/3 частину тіста і тонко його розкачайте. Склянкою виріжте гуртки, на середину кожного кружечка покладіть начинку, з'єднайте два протилежних кінця, потім пальцями стисніть краї вареника.
    Щоб краї вареника краще зліпилися, змастіть їх пензликом, змоченим у воді. Вареники викладайте на поверхню присипану борошном.
  6. У широкій каструлі закип'ятіть воду, підсолити її і опустіть в неї вареники. Через 5-7 хвилин, коли вареники спливуть, вийміть їх шумівкою і викладіть в тарілку.
  7. Сало наріжте дрібними шматочками, викладіть на сковороду і коли почне витоплювати жир, додайте нарізаний кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю, обсмажте його до золотистого кольору. При подачі вареники посипте салом і цибулею. Якщо вареники охололи, викладіть їх в сковороду і прогрійте разом з салом і цибулею.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent