Традиційно тефтелі готуються з м'ясного фаршу і рису. Але може бути, варто трохи відступити, адже тефтелі, рецепт приготування може бути дещо іншим. Цілком можна обійтися без рису.
Інгредієнти для рецепта «Тефтелі рецепт приготування»:
- Свинина 450 г;
- Яйце 1 шт.;
- Томатна паста 3 ст.л. (або 2 стиглих помідора);
- Ріпчаста цибуля 1 шт.;
- Часник 1 зубчик;
- Сіль;
- Цукор;
- Рослинна олія 2 ст.л.;
- Панірувальні сухарі 2 ст.л.;
- Мелений чорний перець;
- Лавровий лист 2 шт;
- Перець духмяний (горошок) 8 шт.;
Як приготувати «Тефтелі рецепт приготування» в домашніх умовах
-
Необхідно м'ясо перекрутити через м'ясорубку, потім додати сіль, перець чорний мелений, яйце і панірувальні сухарі. Все це слід добре перемішати, щоб м'ясо ввібрало в себе аромати спецій.
-
Далі з м'ясного фаршу руками треба сформувати невеликі кульки і залишити їх трохи постояти.
-
Потім готові тюфтельки потрібно обсмажити на сковороді. Смажити треба з усіх боків і на швидкому вогні, обов'язково до рум'яної скоринки.
-
Після обжарювання їх слід перекласти в маленьку каструльку.
-
Далі, на сковорідці потрібно розтопити вершкове масло, викласти до нього дрібно нарізану цибулю і обсмажити його на невеликому вогні.
-
Коли цибуля набуде рум'янець, до нього потрібно буде додати подрібнений часник, помідори, попередньо очищені від шкірки (або томатну пасту), сіль, цукор за вашим смаком, 8 горошин запашного перцю і залити все це 5 столовими ложками води.
-
Потім отриманий соус слід довести до кипіння.
-
Коли соус буде готовий, його треба вилити в каструльку до тефтелі. Потім покласти туди ж лавровий листочок, накрити каструльку кришкою і тушкувати тефтелі на маленькому вогні протягом приблизно 30-40 хвилин після закипання маси.
-
До тефтелі добре підійде гарнір з рису. Також можна зробити салат зі свіжих помідорів, огірків, часнику і зелені.