Stir fry - один з основних кулінарних способів в китайській кухні. Стир фрай (від англ. Stirfry-обсмажувати, помішуючи) - це технологія приготування їжі, при якій ви швидко обсмажуєте їду на розпеченій сковороді в малій кількості масла.
Інгредієнти для рецепта «Свинина стир фрай рецепт з фото»:
- Свинина м'якоть 300 гр
- Морква 2 шт
- Перець болгарський 1 шт
- Гриби печериці 5-6 шт
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Соус соєвий 50 мл
- Крохмаль картопляний 0,5 ч.л.
- Сік лимонний за смаком
- Масло рослинне 2-3 ст л
Як приготувати «Свинина стир фрай рецепт з фото» в домашніх умовах
-
На фото всі продукти, що нам знадобляться, правда, цибулька забула покласти.
-
Готуємо заливку, змішуємо крохмаль і соєвий соус. В оригінальних рецептах цієї страви потрібно додавати рисовий оцет, я замінила його лимонним соком за смаком. Готову заливку відставляем.
-
Далі нарізаємо всі продукти зручними для вас шматочками однакового розміру.
-
У розпеченій духовці на великому вогні на рослинному маслі швидко обсмажте протягом пари хвилин підготовлене м'ясо. М'ясо в сковороду кладемо порціями, щоб при виділенні соку воно встигло посмажитися до появи золотистої скоринки, а не гаситися. Овочі також смажимо порціями, нехай вони залишаться хрусткими і соковитими всередині і збережуть свій яскравий колір. Не пережарьте стир фрай. Овочі повинні вийти, так скажемо, на зубок. В останню порцію Посмажені овочів видавіть через прес кілька зубків часнику, додайте зелень петрушки або кінзи. Швидко помішує, додаємо всі обсмажені овочі і м'ясо, заливаємо заливкою, перемішуємо, все стане дуже гарним і блискучим. Потримаємо хвилинку блюдо на вогні і знімаємо з вогню. Хочу вас попередити: відразу всю заливку не потрібно лити, так як можна переборщити, наливайте порціями, ви побачите і зрозумієте, коли потрібно зупинитися. В процесі смаження я додавала рослинне масло за пару крапель.
-
Дуже ошатне, глянсове, ароматне блюдо виходить. А головне - готувати його швидко. Приємного апетиту!