Абсолютно новий спосіб приготування яловичини. Я впевнена, що це блюдо мало хто пробував. У нас воно називається * чОвлент *. Мій рецепт з фото вам покаже, як можна приготувати смачне і ситне блюдо з яловичини.
Інгредієнти для рецепта «Яловичина в горщечках рецепт з фото»:
- Яловичина м'якоть 500 гр
- Цибуля ріпчаста 2.0 шт
- Квасоля суха 0,5 л
- Перловка 0,4 л
- Морква 3 шт
- Помідор свіжий 2 шт
Як приготувати «Яловичина в горщечках рецепт з фото» в домашніх умовах
-
Пам'ятаю, коли я працювала при Союзі, то на обід бігла в найближчу їдальню і замовляла дешеве блюдо в горщику. Потім намагалася його швидко з'їсти і назад на роботу. Але куди там швидко!! Гаряче блюдо з духовки обпікало і не давало поспішати. Чим воно так популярно було і є? А що тут дорого? Яловичина, перловка, квасоля? Але зате як смачно! Отже, нам потрібна яловичина (будь-яка), квасоля, попередньо замочений на ніч, перловка - теж замочена, цибулю і моркву. Помідор або томатна паста-це вже як вам подобається.
-
Тепер про горщики. Як правило, яловичину в горщиках готують в порційних горщиках. Але у мене немає порційних, та й не полювання з ними возитися. У мене є один великий на три літри або ж вогнетривка каструля на шість літрів.
-
У горщик складаємо трохи жиру, подрібнену цибулю, посипаємо паприкою, потім нарізану яловичину і додамо трохи води, щоб м'ясо плавало. Ставимо в гарячу духовку на 180 градусів на 30 хв.
-
Тепер в горщик ще додамо квасоля, перловку, подрібнений помідор, подрібнену моркву. Тепер додайте свої улюблені спеції і сіль з перцем. Можна кинути гострий перчик (це взагалі супперр!), Можна лаврушку, можна ще улюблених овочів (кабачок, цукіні). Заливаємо водою майже до верху. Не забувайте - перловка і квасолю ще разбухнут і їм треба місце в горщику. Слідкуйте, щоб не вийшло, що у вас википатиме бульйон в духовці. Те, що ви бачите на фото - це наочний посібник. На цей горщик у мене пішло стільки продуктів, скільки я вказала в інгредієнтах. Закриваємо кришкою і назад в гарячу духовку на 50-60 хв.
-
Спробуйте м'ясо через 60 хвилин. Воно має бути готове. Ось тут яловичина виходить м'якою, ніжною, просто розвалюється! Перловка розбухла, і у вас вийшло густе блюдо з невеликою кількістю бульйону.
Пробуйте! Це смачно!