Макарони з томатним соусом, та ще з м'ясом - це одне з улюблених страв і м'ясоїдів, і любителів макаронів. Феттучини з м'ясом в томатному соусі, дуже смачне, до того ж, дуже легка у приготуванні страва. Для рецепту підійде будь нежирне, навіть жорстке м'ясо, в кінці приготування воно стане м'яким і соковитим, завдяки соусу в якому воно тушкувалось. Таке м'ясо можна приготувати про запас, воно добре зберігається в холодильнику, не втрачаючи смакових якостей, а вам буде потрібно тільки зварити макарони, підігріти м'ясо і швидкий обід готовий. Томатний соус для рецепта вибирайте на свій смак: кисло-солодкий, гострий, пряний або свій домашній , приготований на зиму (мені подобається соус «Херсонський» або «Краснодарський»). Італійські феттучини візуально нагадують нашу локшину, але за структурою вони трохи щільніше, тому дуже добре поводяться в соусі
Інгредієнти для рецепта «М'ясо, тушковане в томатному соусі з феттучини»:
- 50 мл рослинного масла
- 600 г м'яса
- сіль
- мелений перець
- 2 лаврових листа
- 1 велика цибулина
- 250 г томатного соусу
- 1 ч. л. суміші сушених італійських трав
- 1 ч. л. сушеної червоної паприки
- 200 г феттучини
Як приготувати «М'ясо, тушковане в томатному соусі з феттучини» в домашніх умовах
-
Розігрійте в сковороді рослинне масло.
-
М'ясо наріжте кубиками середнього розміру, приблизно 3-4 см і викладіть в гаряче масло, трохи посоліть, поперчіть (з урахуванням того, що в соусі є сіль та інші спеції), додайте лавровий лист, перемішайте, обсмажуйте, не накриваючи кришкою, поки не випарується майже вся рідина. М'ясо не повинно обжарюватися до скориночки.
-
Цибулю наріжте кубиками або півкільцями, додайте до м'яса, обсмажуйте, поки цибуля не стане м'яким.
-
Коли цибуля злегка обсмажиться, вийміть лавровий лист, додайте томатний соус, сушені трави для м'яса, трохи бульйону або води, щоб вона покрила м'ясо, накрийте кришкою і на самому маленькому вогні тушкуйте до готовності 30-60 хвилин.
Слідкуйте, щоб під час приготування, м'ясо було покрито соусом, при необхідності додайте гарячої води.
Готовність перевірте вилкою, вона повинна легко проткнути шматочок м'яса.
-
Поки гаситься м'ясо, у великій широкій каструлі воду доведіть до кипіння і зваріть феттучини протягом 8 хвилин (дивіться на упаковку), злийте воду.
Макарони перемішайте з м'ясом, щоб просочилися соусом, розкладіть в порційні тарілки і прикрасьте зеленню.