» » » Куряче філе з ананасами

Куряче філе з ананасами

Оцінка 4 з 5
Смачне куряче філе - це соковите біле м'ясо. Якраз з ананасами, в ароматному соусі, під золотистої сирної скоринкою і виходить дивовижне ніжне мяско. Блюдо виходить нежирним і залишається смачним навіть у остившем вигляді. Ананаси в процесі приготування втрачають солодкість, так що м'ясо солодким не буде.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Куряче філе з ананасами»:

  • Куряча грудка (1.2 кг) 2шт
  • Ананаси консерв. (0.6 кг)
  • Сир російський 50% (150 гр)
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Олія рослинна (раф.) (60 гр) 6ст.л.
  • Сметана 15% (200 гр) 1ст.
  • Молоко 2.5% (200 гр) 1ст.
  • Борошно пшеничне в / с (37 гр) 1.5ст.л.

Як приготувати «Куряче філе з ананасами» в домашніх умовах

  1. Змішати спеції з сіллю, додати сметану. Добре перемішати.
  2. Якщо м'ясо було заморожено, то розморозити в холодильнику.
    Філе нарізати тонкими пластинками. Бажано злегка відбити.
    Добре обмазати шматочки м'яса в соусі і залишити маринувати не менше як на 1ч.
    Якщо ананас буде використовуватися кільцями, то розмір шматочка м'яса потрібно зробити під розмір кільця.
  3. Цибулю нарізати півкільцями.
  4. Сир натерти на крупній тертці.
  5. З ананасів злити сік.
  6. Якщо з птиці залишилася шкурка, то покладіть її на дно форми для запікання. Філе вийде більш соковитим.
    Дно форми змастити маслом і укласти шматочки м'яса в один шар.
  7. Викласти ананаси.
    Ананаси кільцями викласти кожен на свій шматочок.
  8. Зверху засипте цибулею.
  9. Приготувати соус. Хто любить майонез, може скористатися ним.
    На сковороду налити рослинне масло 3 ст.л. (Або покласти вершкове). Додати борошно і змішати.
  10. Нагріти молоко.
  11. Влити молоко на сковороду невеликими порціями, постійно перемішуючи, щоб не було грудочок.
    Довести до кипіння і готувати помішуючи до загустіння.
    Соус можна приготувати на бульйоні, додавши 2-3 ст.л. сметани або вершків.
  12. У напівготовий соус додати спеції і посолити.
  13. Залити цибулю соусом.
  14. Добре посипати сиром.
  15. Запікати в мікрохвильовці. Висока потужність - 5 хв, середня - 20 хв, середньо-низька - 20 хв, витримка в печі - 15 хв.
    Якщо готувати в духовці, то запікати при 180 градусах протягом 40-50 хв до золотистої скоринки на сирі.
    Готову страву повинно охолонути до теплого стану, потім верхню скоринку розрізати по кордонах шматочків і подавати.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent