» » » Котлети «Пташине молоко»

Котлети «Пташине молоко»

Оцінка 4 з 5
Смачні котлети з курячого фаршу - це ніжна, соковита м'ясна оболонка і повітряна, легка начинка всередині. За смаком ці котлети нітрохи не поступаються котлет «По-київськи» і такі ж м'які як прошарок торта «Пташине молоко».
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Котлети Пташине молоко»:

  • Куряча грудка (0.6 кг) 1шт
  • Молоко 2.5% (200 гр) 1ст.
  • Масло вершкове 72.8% (40 гр) 2ст.л.
  • Сир російський 50% (50 гр)
  • Сметана 15% (80 гр) 4ст.л.
  • Яйце куряче (120 гр) 3шт
  • Батон білий в / з (100 гр) 3кус.
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Часник (180 гр) 30зуб.
  • Олія рослинна (раф.) (60 гр) 0.3ст.
  • Сода харчова (3 гр) 0.3ч.л.
  • Кріп (6 гр) 3вет.
  • Петрушка (зелень) (10 гр) 5вет.
  • Борошно пшеничне в / с (125 гр) 5ст.л.»

Як приготувати «Котлети Пташине молоко» в домашніх умовах

  1. Білий батон (хліб) залити молоком. Хліб треба підсушити, щоб м'якуш ні липким після намокання.
  2. Якщо м'ясо заморожене, слід розморозити його в холодильнику до напівтвердого стану. Тоді його зручніше буде обробляти. Зняти філе з кістки разом з шкіркою.
  3. Нарізати м'ясо і очищену цибулину на шматки. Пропустити через м'ясорубку м'ясо разом з цибулею, часником і хлібом.
  4. Вимісити фарш, посолити і приправити спеціями під смаком. Фарш повинен вийде густим. Якщо є зайва рідина, то покидати ком фаршу про дно посуду і консистенція стане більш густий.
  5. Масло підморожувати. Можна масло використовувати м'яке, але тоді потрібно буде ретельніше вимішувати начинку.
  6. Одне яйце відварити круто. Остудити, очистити. Сир, масло і яйце натерти на дрібній тертці.
  7. Зелень дрібно нарізати.
  8. Змішати зелень з натертими інгредієнтами. Масло має стати м'яким і зробити начинку менш розсипчастою.
  9. Два яйця розбити, підсолити і злегка збити.
  10. Додати сметану (майонез), перемішати.
  11. Всипати борошно, соду і закляття тісто. За консистенцією тісто має бути як сметана.
  12. Руки змочити холодною водою. Набрати фарш (1 ст.л.) і розподілити на долоні у вигляді коржа. У центр покласти начинку (1 ч.л.) і заліпити її фаршем. Сформувати котлету.
  13. Покласти котлету в столову ложку і занурити в кляр, щоб вся поверхня покрилася тістом.
  14. Викладати котлети в розігріте масло на сковороду і обсмажувати під кришкою з двох боків до рум'яного кольору.
  15. Обсмажені котлети скласти в каструлю, додати 0,5 ст. води і протушкувати протягом 10-15 хв на помірному вогні або в мікрохвильовій печі (середній режим - 7 хв).
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent