Смачні котлети з курячого фаршу - це ніжна, соковита м'ясна оболонка і повітряна, легка начинка всередині. За смаком ці котлети нітрохи не поступаються котлет «По-київськи» і такі ж м'які як прошарок торта «Пташине молоко».
Інгредієнти для рецепта «Котлети Пташине молоко»:
- Куряча грудка (0.6 кг) 1шт
- Молоко 2.5% (200 гр) 1ст.
- Масло вершкове 72.8% (40 гр) 2ст.л.
- Сир російський 50% (50 гр)
- Сметана 15% (80 гр) 4ст.л.
- Яйце куряче (120 гр) 3шт
- Батон білий в / з (100 гр) 3кус.
- Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
- Часник (180 гр) 30зуб.
- Олія рослинна (раф.) (60 гр) 0.3ст.
- Сода харчова (3 гр) 0.3ч.л.
- Кріп (6 гр) 3вет.
- Петрушка (зелень) (10 гр) 5вет.
- Борошно пшеничне в / с (125 гр) 5ст.л.»
Як приготувати «Котлети Пташине молоко» в домашніх умовах
-
Білий батон (хліб) залити молоком. Хліб треба підсушити, щоб м'якуш ні липким після намокання.
-
Якщо м'ясо заморожене, слід розморозити його в холодильнику до напівтвердого стану. Тоді його зручніше буде обробляти. Зняти філе з кістки разом з шкіркою.
-
Нарізати м'ясо і очищену цибулину на шматки. Пропустити через м'ясорубку м'ясо разом з цибулею, часником і хлібом.
-
Вимісити фарш, посолити і приправити спеціями під смаком. Фарш повинен вийде густим. Якщо є зайва рідина, то покидати ком фаршу про дно посуду і консистенція стане більш густий.
-
Масло підморожувати. Можна масло використовувати м'яке, але тоді потрібно буде ретельніше вимішувати начинку.
-
Одне яйце відварити круто. Остудити, очистити. Сир, масло і яйце натерти на дрібній тертці.
-
Зелень дрібно нарізати.
-
Змішати зелень з натертими інгредієнтами. Масло має стати м'яким і зробити начинку менш розсипчастою.
-
Два яйця розбити, підсолити і злегка збити.
-
Додати сметану (майонез), перемішати.
-
Всипати борошно, соду і закляття тісто. За консистенцією тісто має бути як сметана.
-
Руки змочити холодною водою. Набрати фарш (1 ст.л.) і розподілити на долоні у вигляді коржа. У центр покласти начинку (1 ч.л.) і заліпити її фаршем. Сформувати котлету.
-
Покласти котлету в столову ложку і занурити в кляр, щоб вся поверхня покрилася тістом.
-
Викладати котлети в розігріте масло на сковороду і обсмажувати під кришкою з двох боків до рум'яного кольору.
-
Обсмажені котлети скласти в каструлю, додати 0,5 ст. води і протушкувати протягом 10-15 хв на помірному вогні або в мікрохвильовій печі (середній режим - 7 хв).