» » » Гречаники

Гречаники

Оцінка 4 з 5
Залишилася гречка? Рецепт гречаників буде до речі. Виходять м'ясні тефтелі з ароматом гречки, смак яких можна щоразу змінювати, стушкувати їх в іншому соусі. Приготуйте, буде дуже смачно!
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Гречаники»:

  • Курячий фарш (500 гр)
  • Крупа гречана (170 гр) 1ст.
  • Яйце куряче (80 гр) 2шт
  • Цибуля ріпчаста (150 гр) 2шт
  • Паста томатна 25% (60 гр) 2ст.л.
  • Борошно пшеничне в / с (50 гр) 2ст.л.
  • Оцет 9% (15 гр) 1ст.л.
  • Цукор (8 гр) 1ч.л.
  • Вода питна (60 гр) 0.3ст.
  • Олія рослинна (раф.) (60 гр) 6ст.л.

Як приготувати «Гречаники» в домашніх умовах

  1. Гречану крупу перебрати, промити холодною водою. Можна підсушити на сковороді.
  2. Закип'ятити 2 ст.води, трохи підсолити і всипати гречку.
    Накрити каструлю кришкою і довести до кипіння.
    Варити при помірному кипінні до готовності (приблизно 15 хв.),.
  3. У готовій каші води бути не повинно. Якщо крупа ще не повністю готова, а рідини вже немає, то можна долити окропу (1/3 ст.) І проварити ще кілька хвилин. Потім відключити плиту і залишити каструлю під рушником на 10-15 хв. Надлишок води крупа вбере в себе і дійде до готовності. Готову гречку остудити до кімнатної температури. Поки каша гаряча, можна покласти шматочок вершкового масла і змішати з кашею.
  4. Якщо фарш готуєте самі, одну цибулину прокрутити разом з м'ясом. Якщо фарш готовий, то додайте одну цибулину, натерши її на середній тертці. Добре перемішайте.
  5. Другу цибулину дрібно нарізати.
  6. Вбити в фарш яйця, посолити і приправити спеціями. Добре вимішати.
  7. Додати гречку до фаршу, вимішати.
  8. З фаршу сформувати котлетки і обваляти в борошні.
  9. На розігрітій олії обсмажити гречаники з двох боків до рум'яного кольору. Якщо гречаники надалі не будуть гаситися в соусі, то прожарювати їх слід під кришкою.
  10. Обсмажені гречаники скласти в каструлю.
  11. Приготувати соус. Томатну пасту розчинити в 1 ст. води.
  12. На сковороді, де смажилися гречаники, підсмажити цибулю до злегка золотистого кольору.
  13. Влити томат, довести до кипіння. Уварити при помірному кипінні протягом 15 хв, до зникнення піни. Додати сіль, цукор, оцет і спеції. Прокип'ятити 5 хв.
  14. Залити гречаники соусом і протушкувати протягом 20 хв. Можна тушкувати в мікрохвильовці: високий режим - 3 хв, середньо-низький -15 хв, витримка в печі - 10 хв.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent