Економити час на кухні - це загальнонаціональна мета господинь. Ось як виглядатимуть ледачі котлети по-турецьки: ліпиться одна велика котлета, прикрашається яскраво - виходить соковито, красиво і дуже смачно!
Інгредієнти для рецепта «Лінива котлета по-турецьки Tepsi Kebabi»:
- Фарш свинячий (500 гр)
- Цибуля ріпчаста (375 гр) 5шт
- Помідори (400 гр) 4шт
- Паста томатна 25% (30 гр) 1ст.л.
- Вода питна (200 гр) 1ст.
- Олія рослинна (раф.) (10 гр) 1ст.л.
Як приготувати «Лінива котлета по-турецьки Tepsi Kebabi» в домашніх умовах
-
Якщо фарш готуєте самі, то одну цибулину прокрутити разом з м'ясом. Якщо фарш покупний, то одну цибулину натріть на середній тертці прямо у фарш. Добре перемішайте.
-
Фарш посолити, поперчити і поступово додаючи воду (0.5 ст.), Добре вимісити.
-
Підготовлений фарш змішати з дрібно нарізаною зеленню.
-
Форму для запікання змастити олією і викласти фарш рівномірним шаром. Поставити в холодильник на 1ч.
-
Залишковий цибулю нарізати кільцями. Помідори нарізати кружечками завтовшки не більше 5 мм.
-
На витриманий фарш укласти помідори і цибулю чергуючи колечка. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хв.
-
У 0,5 ст. води розвести томатну пасту.
-
Залити напівготову запіканку получившимся томатним соком і поставити в духовку до майже повного випаровування рідини (близько 20 хв).
-
Готову котлету прикрити фольгою і залишити в духовці на 10-15 хв.
-
Потім «Tepsi Kebabi» можна подавати, прикрасивши петрушкою.