Паста - культова страва. А паста з морепродуктами - культова подвійно. І мода на це смачні ласощі не проходить, адже паста з морепродуктами - це ситно, смачно, диетично (як би дивно це не звучало). Паста - ідеальний варіант для романтичної вечері.
Інгредієнти для рецепта «Паста з морепродуктами рецепт з фото»:
- Часник 1 гол.
- Олія оливкова 1-2 ст.л.
- Паста 400 г
- Томатне пюре 200 г
- Вершки ~20% 300 мл
- Сіль, суміш перців за смаком
- Морепродукти набір 500 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
Як приготувати «Паста з морепродуктами рецепт з фото» в домашніх умовах
-
Отже, паста. Я вибрала улюблені чоловіком тонкі спагетті. І купила готовий заморожений морський коктейль. Правда, ми так сильно любимо креветки, що їх я купила окремо - хороші, королівські)))
Абсолютно точно можна виключити з інгредієнтів цибулю, але ми так любимо) А вже в якому вигляді використовувати помідори - вирішувати Вам, підійдуть і свіжі овочі, і помідори у власному соку, і томатне пюре.
-
Першим ділом я ставлю варити пасту. І варю трохи меншу кількість часу, ніж зазначено на упаковці - "аль денте", "на зубок".
А тим часом приготуємо соус.
На розігрітій оливковій олії потрібно обсмажити дрібно нарізані часник і цибулю. Небагато, лише до появи характерної прозорості та легкій-легкої рум'яності. В цей раз у мене була рожева цибулина, смак мені подобається - не такий різкий, як у звичайної жовтої цибулі ріпчастої.
А тим часом приготуємо соус.
На розігрітій оливковій олії потрібно обсмажити дрібно нарізані часник і цибулю. Небагато, лише до появи характерної прозорості та легкій-легкої рум'яності. В цей раз у мене була рожева цибулина, смак мені подобається - не такий різкий, як у звичайної жовтої цибулі ріпчастої.">
-
Тепер пора обсмажити морський коктейль. Я його попередньо розморозила і добре віджати. Відправила на сковородочку і обсмажила буквально 5 хвилин, можна і менше. Причому, креветки я не стала відразу смажити, а відклала на час...
Залишилося додати томатне пюре, посолити і поперчити за смаком. Я люблю досить перченую пасту, можна було використовувати стручок гіркого перцю, та я вимазуватися не захотіла))) От і обійшлася сумішшю перців.
Разом з томатами обсмажимо ще кілька хвилин.
-
Додаємо до практично готового соусу вершки, перемішуємо, даємо повільно побулькать 1-2 хвилинки і кидаємо в соус креветки. Через 1 хвилину соус готовий!
-
Подавати пасту можна по-різному. Соус викласти поверх готової пасти або перемішати соус і пасту - смачно в будь-якому разі!
Приємного Вам апетиту!