Ця страва ніжне, вершкове! Любителям креветок присвячується ... Рецепт з покроковими фото Ви знайдете тут!
Інгредієнти для рецепта «Креветки в білому соусі рецепт з фото»:
- Креветки варені 150.0 г
- Куряче серце 300.0 г
- Цибуля ріпчаста 1.0 головка
- Часник часточки 3.0 шт
- Вершки ~ 20% 150.0 мл
- Вино біле сухе (столове) 100.0 мл
- Сир твердих сортів 150.0 г
- Перець чилі мелений 1.0 ч.л
- Соєвий соус 1.0 ст.л.
- Базилік 7.0 аркушів
- Сіль 1.0 ч.л
Як приготувати «Креветки в білому соусі рецепт з фото» в домашніх умовах
-
Примітка: інгредієнти вказані з розрахунку на 4 порції. Креветки попередньо розморозити-очистити. Нам потрібні тільки хвостики. Скласти в чашку-залити соєвим соусом і посипати перцем-перемішати і залишити настоюватися.
-
Сердечка промити, очистити від плівок (якщо потрібно) і від трахей. Нагріти воду в каструльці, після закипання-засипати трохи солі і відварити в цій воді сердечка-15 хвилин. Після закінчення часу сердечка дістати і остудити.
-
Поки серця остигають-порізати цибулю дрібно, часник роздавити і також порізати.
-
На сковороді розігріти олів.масло і обсмажити цибулю з часником до золотистого. Влити вино і вершки і уварити трохи соус, додати порвані листочки базиліку.
-
Далі сердечка порізати кільцями (не особливо дрібно-на фото видно).
-
У соус додати креветки-згасити хвилин 5
-
Додати туди ж сердечка і тушкувати ще хвилин 10 під кришкою. Сир натерти на дрібній тертці. Вогонь вимкнути і засипати в сковороду наш натертий сир. Накрити кришкою і дати розплавитися-настоятися хвилин 5.
-
Подавати порційно в невеликих глибоких тарілочках-креманках. Зверху прикрасити тертим сиром і базиліком. Приємного апетиту!