Інгредієнти:
• Черепашки - 1уп
• Фарш (курячий) - 0.5 кг
• Сир (пармезан) - 50 г
• Сіль
• Манка або геркулес
• Яйце
• Базилік, орегано, петрушка
Для соусу:
• Помідор - 1шт
• Цибуля - 1шт
• Сметана - 100г
• Вода
• Борошно
Готуємо:
• Приготуйте начинку для макаронів. Для цього змішайте курячий фарш, сир, манку або вівсяні пластівці. Додайте трави, сіль і перець. Добре перемішайте і поставте на холод.
• Обсмажте цибулю на рослинній олії і додайте натертий на великий тертці помідор. Слідом за ними покладіть сметану, посоліть, і «затягніть» соус борошном, розведеним у прохолодній воді. Вимкніть вогонь.
• Змастіть дно товстостінної форми для запікання олією. За допомогою ложки начиніть кожну мушлю підготовленим фаршем і викладіть їх в підготовлену форму в один ряд.
• Залийте конкильони сметанно-томатним соусом. Якщо соус не доходить до країв черепашок в нього слід додати бульйону або молока.
• Форму для запікання закрийте фольгою, гарненько підвернувши краю. Поставте форму в розігріту духовку (близько 220оС) і запікайте приблизно 30-35 хвилин. Потім зніміть фольгу і притопите спливли конкильони. Поставте черепашки в духовку вже без фольги на 15 хвилин, щоб основний соус загус.
Подавайте черепашки гарячими, разом з основним соусом.
Приємного апетиту!