» » » Макаронник з бужениною і в'яленими томатами

Макаронник з бужениною і в'яленими томатами

Оцінка 4 з 5
Не часто, але буває так, що макарони не з'їдаються, а залишки потрібно кудись прилаштувати. Моя сусідка в такому випадку віддає залишки їжі своїй собачці. Більш того, вона майже щодня варить для неї спагетті. У мене охолоджені макарони завжди використовуються для приготування макаронника. З тих продуктів, які є в холодильнику, можна приготувати це блюдо різних смаків і поєднань. Якщо хочеться десерту, можна приготувати солодкий макаронник з ягодами, маком, чорносливом або родзинками. Сьогоднішній рецепт - це повноцінний сніданок, яким можна нагодувати всю сім'ю. Рецепт мені настільки сподобався, що я навіть згодна спеціально приготувати макарони, лише б ще раз поснідати цією стравою. Сподіваюся, і вам воно сподобається, адже не тільки у мене залишаються готові макарони.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Макаронник з бужениною і в'яленими томатами»:

  • 3-4 склянки охололих відварених макаронів
  • 200 г буженини
  • 150 г твердого сиру
  • жменю в'ялених томатів
  • 6-7 яєць
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • свіжої петрушки зелень для посипання готового страви
  • вершкове масло для змащування форми

Як приготувати «Макаронник з бужениною і в'яленими томатами» в домашніх умовах

  1. Відварені макарони перед приготуванням остуджуємо, якщо вони гарячі.
  2. Додаємо в них яйця.
  3. Нарізаємо шинку брусочками невеликих розмірів. Якщо буженина буде зі спеціями, це тільки плюс - готову страву буде дуже добре пахнути. Якщо буженина попалася без спецій, краще додати додатково спеції за смаком.
  4. Додаємо брусочки буженини до макаронів. Якщо цього інгредієнта у вас більше, ніж 200 г, то макаронник буде тільки смачніше. Це той випадок, коли кашу маслом зіпсувати неможливо.
  5. Твердий сир натираємо на крупній тертці і додаємо до решти продуктів. Солимо і перчимо за смаком.
  6. Додаємо жменю в'ялених томатів.
  7. Перемішуємо масу і викладаємо у форму для запікання, попередньо змастивши її вершковим маслом.
  8. Малюємо сіточку з майонезу. Макаронник можна випікати 30-40 хвилин в духовці при температурі 160 градусів або випікати 1 годину на програмі «Випічка» в мультиварці. І в тому, і в іншому випадку макаронник виходить дуже апетитний.
  9. В мультиварці мені навіть більше подобається це блюдо, так як не потрібно перевіряти готовність макаронника, і він виходить менш засмаженим, що корисніше для організму.
  10. Щоб вранці почастувати рідних таким сніданком можна підготувати з вечора всі інгредієнти, а вранці все змішати і відправити випікатися за 30-60 хвилин до сніданку (залежно від того, в чому готуєте). Думаю, у вас теж є улюблені рецепти макаронника. Поділіться ідеями, так як ця тема популярна майже для кожної кухні. Приємного апетиту!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent