З будь-яких макаронних виробів, яєць, бекону або копченої грудинки, можна приготувати симпатичне і апетитне блюдо, яке зараз прийнято називати теплим салатом. Приготування цього салату займає мінімум зусиль, а в результаті у вас вийде дуже смачний повноцінний обід на кожен день. Макарони для рецепта можна використовувати будь-які, але рифлені трубочки (rigatoni) гарні тим, що вони затримують навіть невелика кількість соусу, у них більш щільна текстура і при зберіганні в готовому вигляді, вони не перетворюються на м'яке тісто.
Інгредієнти для рецепта «Теплий салат з макаронів і локшини з омлету»:
- 3 яйця
- 200 г макаронів
- 200 бекону (або копченої грудинки)
- 1 солодкий перець
- 1 помідор
- сіль
- мелений перець
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 ст. л. нарізаних пір'я цибулі
- 1-2 ст. ложки тертого сиру
Як приготувати «Теплий салат з макаронів і локшини з омлету» в домашніх умовах
-
У киплячу підсолену воду опустіть макарони і варіть у відповідності з інструкцією на упаковці, злийте воду, викладіть в салатник і тримайте на теплій плиті.
-
Збийте яйця з двома столовими ложками холодної води, сіллю і перцем, як для омлету.
Нагрійте сковороду, змастіть рослинним маслом, влийте збиті яйця, обсмажте омлет з двох сторін до готовності, наріжте його соломкою (локшиною).
-
Наріжте бекон і солодкий перець соломкою, помідор - дрібними шматочками.
У сковороду викладіть бекон і обсмажте його 1 хвилину, викладіть його в макарони.
-
Для приготування соусу додайте в сковороду 1 ст. ложку рослинної олії, солодкий перець, нарізаний помідор, на середньому вогні обсмажте 1-2 хвилини.
Овочі не слід перетримувати на вогні. Коли перець стане трохи м'яким, а помідор пустить сік, соус можна викладати до макаронів. Якщо ви любите соус з більш томатним смаком, додайте 1-2 ст. ложки томатного кетчупу.
-
Перемішайте макарони з беконом і соусом, додайте соломку з омлету, посипте тертим сиром і нарізаною зеленою цибулею. Подавайте як самостійне блюдо.