Запіканка картопляна це просте приготування
Якщо вам хочеться навчитися готувати швидко і просто, а головне смачно, то візьміть на замітку різного роду запіканки. Швиденько приготували, полили смачним соусом і в духовку, а самі, займатися своїми делами.И так,готуємо ситне і просте блюдо, запіканка картопляна.
Основні інгредієнти:
• 1 кілограм-картопля;
• 200 грам-цибуля порей;
• 200 грам-бекон;
• Олія соняшникова, сіль.
Соус:
• 200 грам-вершки;
• 150 грам-сир;
• Гірчиця зерниста.
Процес приготування:
• Чистимо і ріжемо картоплю великими шматочками.
• Білу частину цибулі порізати тонкими кільцями.
• Бекон ріжемо тонкими квадратиками.
• Сир натираємо на крупній тертці.
• Залити картоплю водою і довести до кипіння. Зварити до напівготовності.
• Обсмажуємо цибулю з беконом на рослинному маслі. Обсмажувати до отримання цибулею золотистого кольору.
• В каструлі нагріваємо вершки, додаємо сир і гірчицю. Тушкуємо на маленькому вогні, весь час помішуючи.
• В протвень для випікання викладаємо картоплю, посипаємо цибулею з беконом, знову шар картоплі, залити рівним шаром соусу.
• Закрити Форму фольгою. Ставимо в попередньо розігріту духовку. Випікаємо 40 хвилин при температурі 220 градусів.
• За 15 хвилин до готовності фольгу розгорнути, щоб у картоплі вийшла рум'яна скоринка.
• Подавати до столу в гарячому вигляді, зі сметанним соусом з присипкою з свіжої зелені.
Запіканка картопляна готуватися дуже смачно, просто і швидко