Деруни картопляні дуже смачний рецепт
Деруни, по праву належать страв білоруської кухні, але, популярні вони, і в Росії, і в Європі. З пилу, з жару, немає нічого смачнішого, ніж домашній драник. Отже, сьогодні ми готуємо смачні деруни картопляні.
Основні інгредієнти:
• 1 шт. - яйце;
• 6-7 шт. - середні картоплини;
• 1 чайна ложка-цукор;
• 1 столова ложка-борошно;
• Сіль і перець;
• 2 зубчики часнику;
• Масло рослинне.
Процес приготування:
• Картоплю почистити і натерти на дрібну тертку. Отриману масу промити під проточною водою і відкинути на друшляк, щоб вода стікала. Коли ми промиваємо натертий картоплю, ми зводимо до мінімуму ймовірність, що він потемніє.
• Додаємо в картоплю яйця, цукор, солимо і перчимо. Вимішуємо.
• Додаємо борошно і перемішуємо.
• Виберіть сковорідку, в якій товсте дно (найкраща сковорода-це чавунна), налийте масла побільше, деруни мають властивість добре його вбирати. Розжаримо сковорідку.
• Робимо вогонь трохи більше середнього, викладаємо ложкою картопляну масу і обсмажуємо з кожного боку за дві-три хвилини.
• Подавати деруни зі сметаною і дрібно посіченою зеленню. Сметану змішати з подрібненим часником. При подачі драніков до столу, краще не накладати їх один на інший, інакше вони не будуть хрустіти.
Деруни картопляні немає нічого смачніше ніж з приготування